Crna hronika

Ivan Vujović će u Njemačkoj odgovarati za šverc heroina

Osuđeniku Ivanu Vujoviću (29), koji je uhapšen u ponedjeljak u blizini granice sa Holandijom, njemački istražitelji odredili su ekstradicioni pritvor. Vujović je prije skoro godinu pobjegao iz bjelopoljskog zatvora, a uhapšen je na autoputu prema njemačkom gradu Oberhauzen kada je policija u njegovom vozilu pronašla više od šest kilograma heroina i više falsifikovanih dokumenata.
Ivan Vujović će u Njemačkoj odgovarati za šverc heroina
Portal AnalitikaIzvor

On će biti izručen Crnoj Gori nakon što se protiv njega okonča postupak za krijumčarenje droge i falsifikovanje  dokumenata u Njemačkoj.

Vujović je pobjegao iz zatvora 24. decembra prošle godine, gdje je robijao za ubistvo Radovana Savovića 2008. godine u blizini zgrade RTVCG. Osuđenik je razoružao čuvara, koji ga je pratio do telefonske govornice i uz prijetnju pištoljem kojeg je ukrao iz sefa  pobjegao.

Crnogorska i srpska kriminalistička policija utvrdile su ko je sve pomagao Vujoviću u skrivanju i ko mu je bio logistika prilikom bjekstva iz bjelopoljskog zatvora krajem prošle godine. Ta istraga se privodi kraju. Crnogorska policija je došla do saznanja da je odmah nakon bjekstva Vujović bio u Nišu, pa u Beogradu.

Vujović je uhapšen po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica i na osnovu razmjene obavještajnih podataka. 

Pobjeda

Portal Analitika