Fudbal

Miljenović: Spremni smo da damo sve od sebe

Crna Gora će narednih šest dana biti domaćin turnira preliminarne runde kvalifikacija za odlazak na U19 Evropsko prvenstvo. Pored naše selekcije, na turniru koji će biti odigran u Podgorici, Kotoru i Petrovcu, učestvuju Hrvatska, Kipar i Farska Ostrva. Plasman u elitnu rundu izboriće dvije najbolje plasirane selekcije.
Miljenović: Spremni smo da damo sve od sebe
Portal AnalitikaIzvor

Crnu Goru će u preliminarnoj rundi kvalifikacija predstavljati - golmani: Carević Lazar (Grbalj), Mrvaljević Igor (Iskra); odbrana: Milić Aleksandar(Kom), Banović Balša (Budućnost), Drinčić Miloš(Iskra), Malešević Luka (Budućnost), Drešković Meldin (Jezero), Bigović Dušan (Voždovac, Srbija); vezni red: Marković Danilo (Budućnost), Vukotić Ilija (Grbalj), Burzanović Marko (Mladost), Hadžiosmanović Cristijan (Milan, Italija), Krnić Alija (Hueska, Španija), Miličković Marko (Mladost), Đedović Đorđije (Sutjeska), Kordić Vladan(Grbalj); napad: Račić Dejan (Voždovac), Vulaj Kristijan (Dečić).

Selektor Aleksandar Miljenović, čija je ekipa šest puta igrala elitnu rundu kvalifikacija u posljednjih sedam godina, vjeruje da njegov tim ima kvalitet da još jednom napravi veliki uspjeh i izbori jedno od prva dva mjesta.

- Već godinama uspjevamo da izborimo plasman u elitnu rundu, pa su naše želje i ambicije ostale iste. Ipak, svjesni smo da neće biti lako. Otežavajuću okolnost predstavlja sam sistem takmičenja koji od igrača traži da u šest dana odigraju tri jake utakmice, što zahtjeva njihova maksimalna fizička i psihička opterećenja. Atmosfera u ekipi je dobra, nemamo bolesnih i povrijeđenih igrača, pa spremno dočekujemo predstojeće izazove - rekao je naš selektor Aleksandar Miljenović.

Prvi mečevi na programu su sjutra - naša selekcija će turnir otvoriti protiv Farskih Ostrva u Petrovcu, dok će Hrvatska odmjeriti snage sa Kiprom.

- Hrvati su bez dileme najbolja selekcija u grupi. Osam njihovih igrača je ove godine igralo završnicu Evropskog prvenstva sa starijom generacijom i sigurno su favoriti za osvajanje prvog mjesta. Pored činjenice da imaju veliki broj internacionalaca, okosnicu tima čine igrači Dinama iz Zagreba koji već godinama sa uspjehom igraju zajedno u prvenstvu Hrvatske i Ligi šampiona za mlade. Fudbal na Kipru i na Farskim Ostrvima se značajno poboljšao u posljednjih nekoliko godina, što potvrđuju i rezultati koje ove selekcije ostvaruju na svim nivoima. Očekuje nas težak turnir, ali smo spremni da damo sve od sebe - istakao je Miljenović.

Kompletan program turnira možete preuzeti ovdje.

RASPORED

MD1 (09.11.2016.)
12:00    Farska Ostrva - Crna Gora
12:00    Hrvatska - Kipar

MD2 (11.11.2016.)
12:00    Crna Gora - Kipar
12:00    Hrvatska - Farska Ostrva

MD3 (14.11.2016.)
11:00    Kipar - Farska Ostrva
11:00    Crna Gora - Hrvatska

Portal Analitika