Košarka

Budućnost čeka Bajern, Šćepanović: Da iznenadimo favorizovanog rivala

Obaveza Budućnost Volija je da protiv kvalitetnog protivnika pruži maksimum i pokuša da iznenadi favorizovanog rivala, kazao je trener podgoričkih košarkaša Vlado Šćepanović. Budućnost Voli i Bajern iz Minhena odigraće sjutra u Podgorici utakmicu četvrtog kola C grupe Eurokupa.
Budućnost čeka Bajern, Šćepanović: Da iznenadimo favorizovanog rivala
Portal AnalitikaIzvor

Šćepanović je kazao da podgorički klub nastavlja pakleni ritam utakmica bez velikog broja treninga.

"Bajern je kvalitetna ekipa, predvođena velikom košarkaškom legendom sa kojom sam imao čast da igram na Svjetskom prvenstvu 1998. godine. Sada smo na protivničkim klupama. Bajern je u samom vrhu njemačke košarke, a od kada je formirana košarkaška selekcija imaju velika ulaganja, a i očekivanja od ekipe. Napravili su repektabilnu ekipu, koja je tek u prošlom kolu doživjela prvi poraz u njemačkom šampionatu, od vrhunske, evroligaške ekipe Bamberga", kazao je Šćepanović na konferenciji za novinare.

On je naglasio da Bajern dokazao pobjedom protiv Unikahe u gostima i Mursije pred svojim navijačima.

"Očekuje težak meč. Naša je obaveza da protiv tako jake ekipe damo svoj maksimum i pokušamo da ostvarimo prvu pobjedu. Neće biti lako, bez obzira bili kompletni ili ne, ali naša je obaveza da damo sve od sebe. Mi smo, aiko nemamo pobjedu u Eurokupu, u svakom meču, osim protiv Unikahe, imali dobrih minuta i igara", rekao je Šćepanović.

On je kazao da pripremu protiv Bajerna remete povrede Borisa Savovića i Šona Džejmsa.

"Savović je na sinoćnjem treningu povrijedio zglob i vidjećemo kakva će biti situacija sa njim. Džejmsu je oteklo koljeno poslije utakmice sa Cibonom. Do sjutra nećemo biti načisto koliko će moći da pomogne", kazao je Džejms.

On vjeruje da će, bez obzira na pehove, uspjeti da pripremi ekipu dovoljno dobro da pruži što jači otpor Rivalu i pokuša da ga dobije.

"Svaka pobjeda u Eurokupu je bitna, mi imamo tri meča u seriju pred svojim navijačima - Bajern, Mursija i Zenit. Pobjeda protiv Bajerna bi bila bitna i zadržala bi nam šanse da prođemo dalje. Treba biti realan, nijemso imali sreće na žrijebu Dobili smo četiri ekipe koje su realno kvalitetniji od nas, ali to ne znači da i kvalitetniji protivnici ne mogu dobiti na terenu", rekao je Šćepanović. 

Talentovani centar, Zoran Nikolić kazao je da je Bajern nezgodna ekipa sa nekoliko dobrih igrača na vanjskim pozicijama.

"Na centarskim pozicijama su pokriveni igračima koji znaju da vode ekipu i budu nezgodni. Sa klupe ih predvodi trener koji se dokazao na klupi Srbije.
Važne su pobjede u ABA ligi, podižu nam moral i daju još veću motivaciju za utakmice u Eurokupu. Spremni smo da slavimo u Eurokupu", kazao je Nikolić.

Crnogorski prvak bez pobjede je u prva tri kola, nakon što je kao gost izgubio od Mursije 86:77 i Zenita 84:79, a pred svojim navijačima od Unikahe 86:62. Bajern je upisao dva trijumfa i poraz. Biće to 11. meč podgoričkog tima sa ekipama iz Njemačke, a do sada je upisala sedam pojeda.

Utakmica u dvorani Morača počeće u 19 sati. Ulaznice, po cijeni od dva EUR, prodavaće se od sjutra od devet sati na biletarnici sportskog centra Morača.

Portal Analitika