Odbojka

Promjene u igračkom kadru Budvana nakon eliminacije iz LŠ

Budvani nijesu uspjeli da izbore plasman u treći krug Lige šampiona, takmičenje od 6. decembra nastavljaju u CEV kupu, a ovogodišnje pojačanje, Poljak Tomaš Rutecki, slobodan je u izboru nove sredine.
Promjene u igračkom kadru Budvana nakon eliminacije iz LŠ
Portal AnalitikaIzvor

Na izlaznim vratima je Slovak, srednji bloker - Ričard Seifert. Sa njim će Uprava razgovarati, jer mu 15. novembra ističe jednomjesečni ugovor. Stručni štab ne može biti zadovoljan u potpunosti sa izdanjem dizača, najiskusnijeg Georgia Mamedova.

Ovakva dešavanja u našem odbojkaškom klubu govore da će duel sa Fincima u Evropi dočekati u izmijenjenom sastavu. Marko Vujović, direktor Budvana, potvrdio je ove informacije za ARENU.

- Uprava je odlučila da Poljak, koji dolazi iz sredine koja je velika odbojkaška nacija, nije dovoljno kvalitetan za evro takmičenje. Slovak je potpisao probno na mjesec, ugovor mu isti- če sredinom mjeseca, pa ćemo sa njim pričati. O nekim novim imenima (pominje se Nikolić koji je nastupao za Vojvodinu), još je rano govoriti. - Sve zavisi od finansija. Uprava će sa trenerom Markovićem sjesti i razgovarati o tome šta nam je krajnji cilj, a obećana sredstva ne želimo uzalud da potrošimo.

A kakav je status Mamedova:

- Bio je odličan u pripremnom periodu, a naše je mišljenje da je mogao bolje. Razgovarali smo i sa njim, ali, opet, ne možemo mnogo da mijenjamo jer smo sredstvima ograničeni. U svakom slučaju, naš koncept su mladi, gledamo sa njima u budućnost, a prolaz Finaca bi nam dosta značio. Mislim da imamo potreban kostur ekipe.

Portal Analitika