Region

VUČIĆ: Teške stvari su pripremane za Crnu Goru

Policija je napredovala, mislim da je došlo do iskaza nekih lica, rekao je srpski premijer Aleksandar Vučić za RTS govoreći o oružju nađenom nedaleko od njegove porodične kuće. Objavio je da se povlači s mjesta šefa Biroa za koordinaciju službi bezbjednosti zato što i on snosi odgovornost, jer je vjerovao nekim ljudima.
VUČIĆ: Teške stvari su pripremane za Crnu Goru
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Za Crnu Goru sam imao sve dokaze što se spremalo, a prećutali smo mnoge stvari jer bi se srušili neki snovi, rekao je Vučić bez preciziranja.

"Svojim očima sam vidio i svojim ušima čuo što se spremalo za Crnu Goru", naveo je dodajući da ne želi o tome da priča jer bi nanio štetu postupku u toj državi, ali i štetu državi Srbiji.

"Teške stvari su pripremane za Crnu Goru", rekao je ne želeći da kaže ništa ni za Dikića.

Vučić je kazao da je nemoguće da se toliko oružja nađe na jednom mestu, i da neko mora da snosi odgovornost za to.

"Moraću i ja da snosim određene posljedice, jer sam vjerovao nekim ljudima... Povući ću se sa mjesta šefa Biroa", objavio je srpski premijer.

Dodao je, što se tiče slučaja oružja, da su nađena ista dokumenta kod automobila sa oružjem na Novom Beogradu kao i kod lica koja su prije nekoliko mjeseci vršila opservaciju stana njegovog brata Andreja.

Nemam dokaze da je spreman neki atentat u Beogradu, to sam i na početku rekao, naveo je. Policija je napredovala, mada nijesam očekivao da će policija da napreduje, i mislio sam da se takav slučaj neće riješiti nikada, dodao je.

Mislim da je došlo do iskaza nekih lica, ali o tome neka policija govori, naveo je.

"Meni je važno da mi porodica bude zaštićena... Izgleda da su stvari nešto ozbiljnije nego što smo mislili u prvom trenutku, ali vidjećemo... I koliko je ko novca dobio", naveo je i rekao je da je to jedino što će reći.

Prije nekoliko mjeseci su neka lica privedena zbog opservacije stana koji je moj brat kupio na kredit, dokumenta tih lica su nađena u automobilu sa oružjem nađenim na Novom Beogradu, otkrio je premijer.

"Oni koji su izmišljali atentate gdje ih nije bilo smiju da se sprdaju sa velikom količinom oružja! Mnogo djece je moglo da strada, te bombe ubijaju", rekao je Vučić. Ponovio je da nikada nije rekao da se radi o pokušaju ubistva.

Pokrenut postupak protiv funkcionera UKP

Saopštio je i da je pokrenut postupak protiv funkcionera Uprave kriminalističke policije koji je odavao povjerljive informacije te službe, i da je odluka o njegovom hapšenju u nadležnosti tužilaštva. "Znam ime, ali neću ga reći. Stranci imaju agente i u politici i u policiji. Zato se svom snagom borim za nezavisne sudove", kaže Vučić.

Na pitanje da li je srećan kako se rješava slučaj Savamale, Vučić je odgovorio pitanjem: "Ne znam što je tu tako strašno važno? Da li ste vi srećni kako kako se rješava slučaj Jelena Marjanović? Ne pogađa vas ljudski život, a zanimaju vas tri barake koje su ilegalno izgrađene", kaže Vučić.

"Nijesam zainteresovan da budem predsjednički kandidat"

Rekao je da nije zainteresovan da bude predsjednički kandidat. "Volim da radim ovaj posao koji je konkretan i daje konkretne rezultate", dodao je. "Veoma poštujem rad gospodina Nikolića. A vidim da su neki već pobijedili, čestitam im, samo da ih proglasi RIK, i samo da ne odu i te noći kod ambasadora", rekao je Vučić o ovoj temi.

Naveo je da je veoma optimista, iako po prirodi nije, kad je u pitanju budućnost Srbije.

RTS; N1

Portal Analitika