Fudbal

TUMBAKOVIĆ: Da ponovo pokažemo zajedništvo

Fudbalska reprezentacija Crne Gore nastavila je pripreme za četvrti meč u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koji će odigrati 11. novembra protiv selekcije Jermenije u Jerevanu. Po hladnom vremenu na trening kampu FSCG na Starom aerodromu, ‘’sokoli’’ polako sklapaju kockice, a selektor Ljubiša Tumbaković kazao je na brifingi da maksimalnim zalaganjem možemo do tri boda.
TUMBAKOVIĆ: Da ponovo pokažemo zajedništvo
Portal AnalitikaIzvor

"Ne tražim tri boda u Jerevanu i mislim da je to profesionalna izjava sa moje strane. Tražim da igrači odgovore svim unaprijed postavljenim zadacima, da ponovo pokažemo zajedništvo. Ako pristup bude kao u dosadašnjim kvalifikacionim mečevima, onda rezultat može doći. Ponekad i to ne bude dovoljno, u sportu je sve moguće", kazao je Tumbaković.

Selekcija Crne Gore je na vrhu grupe E sa 7 bodova, dok Jermenija drži fenjer sa sva tri poraza.

"Znamo sve o njima. Odradili smo skauting, a sve vrline i mane protivnika prenijećemo igračima. S obzirom na neiskustvo njihovog novog selektora, očekujem da će oni diktirati tempo. Ali spremni smo za sve njihove strategije. Mhtarjan je već mjesec dana u punom treningu, igrao je pola sata protiv Fenerbahčea i od njega prijeti najveća opasnost. On je pokretač svega, poput Eriksena u reprezentaciji Danske ili Stankua u selekciji Rumunije. Kvalitetan igrač, ne treba trošiti previše riječi o njemu, dovoljno je vidjeti za koji klub igra", istakao je selektor Crne Gore.

Susret u Jerevanu je zakazan za petak od 18 sati.

Portal Analitika