Košarka

PAJOVIĆ: Povratkom Gordića na teren raste i naš kvalitet

Veliko je pojačanje to što se vratio Gordić poslije duže pauze. Tih desetak minuta koje je odigrao protiv Cibone je nešto što nam je trebalo, jedna čvrstina u odbrani, polako će doći i njegov napad, tako da će iz utakmice u utakmicu njegova igra rasti i sigurno i naš kvalitet njegovim povratkom na teren, ocijenio je za Portal Analitika sportski direktor Budućnost Volija, Gavrilo Pajović.
PAJOVIĆ: Povratkom Gordića na teren raste i naš kvalitet
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Tim iz Njegoševog parka proteklog vikenda ubilježio je još jednu pobjedu, protiv jake Cibone (95:79), i tako nastavio niz utakmica bez poraza u Jadranskoj ligi. Pajović navodi da raduje pozitivna serija Markusa Vilijamsa i sjajna partija Šona Džejmsa i dodaje da „plavi“ u srijedu spremno dočekuju Bajern nekadašnjeg proslavljenog igrača i trenera Saše Đorđevića.

- Očekivali smo težak meč sa Cibonom. Do utakmice sa nama su imali samo jedan poraz, protiv Partizana u Beogradu. Odlična ekipa, spoj mladosti i iskustva. Izuzetno teška utakmica, meč smo prelomili u zadnjih pet, šest minuta i sigurno da smo zadovoljni napadački, uspjeli smo da damo 95 poena, tako da smo ubilježili još jednu jako bitnu pobjedu protiv izuzetno kvalitetnog protivnika - kazao je Pajović za Portal Analitika i dodao:

- Bilo je oscilacija u rezultatu, vodili su oni dva razlike, prije toga smo mi imali osjetnu prednost, ali ta fenomenalna serija 18-0 u zadnjih tri minuta utakmice je prelomila meč. Prezadovoljni smo. Očekivali smo težak meč, ali smo uspjeli u zadnjih šest minuta da ne primimo ni jedan koš i da utakmicu privedemo kraju serijom naših pogodaka.

Komentarišući partije lucidnog Vilijamsa i sjajnog Džejmsa, Pajović ističe da konačno prikazuju onu igru zbog koje su dovedeni u klub.

- Oni su dovedeni ovdje da igraju dobro. U mečevima od Beograda na ovamo pokazali da su u usponu forme, da moraju da nastave, pojačanja su, stranci, i od njih se to očekuje. Nijesmo iznenađeni, nadamo se da će u ovom ritmu nastaviti da igraju u narednim mečevima, jer se očekuju njihove partije na ovom nivou kao što su bile u ova dva meča - kazao je Pajović.

U srijedu od 19 sati tim Vlada Šćepanovića dočekuje u „Morači“ njemački Bajern u okviru petog kola Eurokupa. Pajović apeluje na navijače da dođu u što većem broju i budu šesti igrač tima, i da na krilima njihove podrške pokušaju da ubilježe prvu pobjedu u evropskom takmičenju.

- U srijedu nam dolazi kvalitetan protivnik. Jedno veliko košarkaško ime predvođeno Sašom Đorđevićem. Probaćemo da ostvarimo prvu pobjedu u Eurokupu pred svojim navijačima. Bolje smo igrali u posljednja dva meča, naročito protiv Zenita, nadam se da ćemo napraviti dobru igru i iz toga da izađe dobar rezultat. Publika nam je pomogla i protiv Cibone, pa ovom prilikom pozivam sve navijače Budućnosti da dođu da nas podrže. U svim mečevima, kad god je trebalo, bili su nam šesti igrač i nadam se da će prepoznati kvalitet utakmice. Rijetkost je da Bajern, bilo fudbalski, bilo košarkaški klub, dolazi u Podgoricu. Tako da se nadam da će tribine biti popunjene i da će publika biti naš šesti igrač - zaključio je Pajović.

A.P.

Portal Analitika