Abiznis

Crna Gora – najbrže rastuće tržište beskontaktnog plaćanja u SEE

Crna Gora se prema zastupljenosti platnih kartica u ukupnim plaćanjima nalazi ubjedljivo na prvom mjestu u odnosu na druge zemlje Jugoistočne Evrope, a o preciznim podacima i razlozima dodatne detalje će na konferenciji o elektronskom plaćanju, koja će u srijedu 9. novembra početi u Kijevu, pojasniti finansijska analitičarka i urednik FinTech publikacija Ana Nives Radović.
Crna Gora – najbrže rastuće tržište beskontaktnog plaćanja u SEE
Portal AnalitikaIzvor

Radović će kao predstavnik zemalja SEE na konferenciji "Cashless Ukraine Summit" (Ukrajinski samit o plaćanju bez upotrebe gotovine) govoriti o uticaju finansijsko-tehnološke pismenosti na primjenu i prihvaćenosti trendova u oblasti elektronskog – kartičnog i beskontaktnog plaćanja, kao i promjenama u savremenom bankarstvu i ukupnom privrednom ambijentu. Crna Gora takođe ima i najbrže rastuću zastupljenost beskontaktnih kartica i spada među tri vodeće zemlje u CEMEA regionu, što će takođe biti tema o kojoj će Radović govoriti.

Konferencija u ukrajinskoj prijestonici, čiji organizator je kartična kompanija Visa, okuplja vodeća imena u oblasti finansijsko-tehnološkog poslovanja i njihove promocije, uključujući predstavnike finansijskih i akademskih institucija, kao i kompanija iz oblasti finansijsko-tehnološkog poslovanja. U sklopu dugoročnog partnerstva sa kompanijom Visa, Radović je aktivno ukljčena u istraživanje i promovisanje različitih načina elektronskog plaćanja i njihovih pozitivnih efekta na suzbijanje sive ekonomije, njihovog uticaja na rast bruto domaćeg proizvoda, kao i sve izraženije trendove na tržištu rada i u potrošačkim navikama.

Portal Analitika