Društvo

I dalje bez odluke: Kad će Marović u zatvor?

Predsjednik Osnovnog suda u Kotoru Branko Vučković saopštio je juče da su u tom sudu u toku pripreme za odlučivanje za odlaganje izvršenja kazne zatvora Svetozaru Maroviću, te da će ta odluka biti donijeta narednih dana.
I dalje bez odluke: Kad će Marović u zatvor?
Portal AnalitikaIzvor

Vučković se oglasio, nakon što su se, kako kaže, u pojedinim medijima pojavile informacije koje ne odražavaju pravo stanje iz spisa predmeta izvršenja krivičnih sankcija prema Svetozaru, njegovom bratu Draganu i sinu Milošu. 

Svetozar Marović, koji je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i deset mjeseci zbog produženog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja putem podstrekavanja izvršenog na organizovan način i produženog krivičnog djela prevare, koja je postala pravosnažna dana 10.10.2016.godine, posredstvom advokata Zdravka Begovića, tražio je odlaganje zbog bolničkog liječenja Marovića u Beogradu.

"Uz podnesak, dostavljen je i izvještaj Specijalne bolnice za srce i krvne sudove „Ostrog“ Beograd iz koga proizilazi da je Marović primljen kao hitan slučaj dana 26.10.2016.godine. Sud je i po službenoj dužnosti pribavio izvještaj od bolnice „Ostrog“ iz Beograda, koji je primljen dana 04.11.2016. godine. U toku su pripreme za odlučivanje po podnijetoj molbi, a odluka će biti donijeta narednih dana, čim branilac Begović dostavi uredno punomoćje za zastupanje osuđenog u ovom postupku", saopštio je Vučković.

U slučaju Dragana Marovića, koji je presudom osuđen na sedam mjeseci zatvora, on će po osnovu rješenja kotorskog suda, morati da se javi na izdržavanje kazne u ZIKS 21. novembra. Prethodno je Dragan Marović u nekoliko navrata tražio odlaganje kazne zatvora, ali su njegove molbe odbačene kao neosnovane.  (Cdm/DN)

Portal Analitika