Svijet

Najjezivije otkriće sa Hilari Klinton ima mračnu vezu sa Marinom Abramović

Među procurjelim mejlovima Džona Podeste, šefa predsjedničke kampanje Hilari Klinton, nalaze se dokazi da je demokratska kandidatkinja povezana sa okultnim. Performans umjetnica Marina Abramović postala je izvor straha za desničarske grupe nakon što je njeno ime pomenuto u Podestinim mejlovima.
Najjezivije otkriće sa Hilari Klinton ima mračnu vezu sa Marinom Abramović
Portal AnalitikaIzvor

Među procurjelim mejlovima Podeste je i pozivnica Marine Abramović koju je proslijedio svom bratu Toniju Podesti.

"Unaprijed se radujem duhovnoj večeri kod mene. Da li biste mogli da mi javite da li će nam se i vaš brat pridružiti?", piše u mejlu.

Smisao "duhovne večere" kod Marine Abramović je čin povezivanja sa duhovnim svijetom korišćenjem svinjske krvi, a umesto hrane kuvaju se "misli". Na jednom od pokaznih videa Marina krvlju ispisuje poruke tipa "oštrim nožem napravi dubok rez na srednjem prstu i pojedi bol", navodi Gardijan, a prenosi 24sata.rs.

Abramovićeva je poznata i hvaljena zbog rada koji se fokusira na bol, krv i povezanost perfomera sa publikom. Dobitnica je brojnih nagrada, među kojima i Zlatnog lava u Veneciji.

Mejl je izazvao šok u pojedinim republikanskim krugovima, a portal "Infowars" okaraktarisao ga je kao "jedno od najuznemirujućih otkrića Vikiliksa do sada", dodajući da "izveštaji FBI-ja koji Hilari Klinton predstavljaju kao 'personifikaciju antihrista' sad imaju mnogo više smisla".

Haštag #SpiritCooking usijao je Tviter u petak.

Republikanac Mark Dajs je tvitovao: "Dobijam izvinjenja od mnogih koji su govorili da sam lud kad sam pisao knjige o tome kako su ljudi iz establišmenta satanisti."

Drugi tvit koji je preko 1.000 puta retvitovan uporedio je umetnicu sa serijskim ubicom Džefrijem Damerom.

Abramovićeva je danas odgovorila na ove reakcije za Artnews.

"Bijesna sam jer je sve u potpunosti izvučeno van konteksta. To je bila obična večera. Zapravo sasvim normalan meni, koji sam nazvala "duhovnim kuvanjem". Nije bilo krvi, niti bilo čega sličnog. Imali smo običaj da stvari nazivamo čudnim imenima, to je sve", navela je.

Umjetnica tvrdi i da su svi koji njen rad smatraju satanističkim u zabludi.

"U središtu mog rada je duhovnost, a ne nešto drugo. Dugo se bavim ovim i sve je ovo jedan nesporazum. Apsolutno je nečuveno i smiješno...Mislim da se ovaj svijet zaista pretvara u pakao. U potpunosti sam začuđena, nešto je izvučeno van konteksta zarad nečije pobjede. Živimo u čudnom svijetu", rekla je Marina Abramović.

Portal Analitika