Zanimljivosti

Misteriozna poruka u boci doplivala nakon 50 godina

Klint Bafington je pronašao poruku u boci na plaži na Karibima i vratio je porodici kojoj je namijenjena, 50 godina nakon što je poruka bačena u Atlanski okean.
Misteriozna poruka u boci doplivala nakon 50 godina
Portal AnalitikaIzvor

Klint Bafington iz Jute, SAD, pronašao je 2011. staklenu flašu Koka Kole dok je šetao plažom. Na papiru na flašici je pisalo “Pogledaj unutra“, a unutra je bila izbledjela poruka napisana davne 1960. godine.

“Flaša je bila polu zakopana u pesku i izgledalo je kao da tu stoji od početka vremena,“ rekao je Bafington.

Kada je dešifrovao izbledjelo mastilo na papiru, otkrio je da je na papiru napisano: “Vratiti... na adresu 419 Okean Bulevar i dobićete nagradu 150 dolara od Tine vlasnice motela Bičhomber.“

Danas, pet godina nakon otkrića, vratio je flašicu porodici čovjeka koji ju je bacio u vodu decenijama ranije.

Klint je pronašao Paolu Pirs nakon što je danima tragao za njenim kontaktom. Njeni roditelji, Pol i Tina su kupili motel Bičhomber u gradu Hemton u Novom Jorkširu davne 1960. Motel je prodat, a i Pol i Tina su preminuli prije 25 godina.

On je najprije saznao u kojoj državi se nalazi motel, zatim je nazvao lokalne vlasti, prošao milion poziva i proslijeđenih linija kako bi saznao ko su bivši vlasnici motela, i na kraju došao do Pola i Tine.

Kada se konačno sreo se njihovom kćerkom, Klint je bio veoma uzbuđen. Kao što je poruka i naglašavala, iako je Klint odbijao, Paula Pirs mu je, kao nagradu dala 150 dolara.

Portal Analitika