Politika

Krivokapić: Moskva aktivira spavače, Đukanovićeva bezbjednost trajno ugrožena

Boro Krivokapić, pisac, publicista i jedan od najznačajnijih novinara bivše Jugoslavije kaže u emisiji „Živa istina“ da će se Rusija brzo odreći neuspješnih terorista i aktivirati svoje „spavače“ u sistemu crnogorske vlasti. Smatra da nije cijela opozicija bila na vezi sa Moskvom, ali da su svi njeni lideri bili spremni da se okoriste da je zavjerenički plan nasilnog svrgavanja vlasti uspio.
Krivokapić: Moskva aktivira spavače, Đukanovićeva bezbjednost trajno ugrožena
Portal AnalitikaIzvor

Krivokapić procjenjuje da je Đukanovićeva bezbjednost trajno ugrožena i upozorava da crnogorska, kako je naziva - socijalna kolona, nesvjesno ide na ruku anticrnogorskoj petoj koloni.

Upitan da li je očekivao takvu radikalizaciju pritisaka na Crnu Goru da odustane od članstva u NATO, Boro Krivokapić kaže.
“Ja sam davno upozoravao da je premijer Đukanović i fizički ugrožen. Ne zaboravite sa stanovišta velikosrpstva i sa stanovišta imperijalne Rusije čiji je današnji nasljednik Putin, Đinđić je Zapadu izručio samo jednog čovjeka. Nakon toga bio je ubijen,” kaže Krivokapić.

“Sa tog istog stanovišta, premijer Đukanović je Zapadu izručio cijelu jednu državu, cijeli jedan narod, koga oni smatraju svojim, i koga oni smatraju svojom igračkom. Dakle, Đukanović će trajno biti fizičku ugrožen," kaže on.

"Uostalom ni jedan obarač od ubistva Knjaza Danila u Kotoru 1860. ni jedan obarač nije povučen, a da na tom obaraču nije bila i ruska ruka,” saopštio je on.

Krivokapić procjenjuje da će se ruska politika brzo odreći neuspješnih atentatora!

Tim lakše, napominje Krivokapić, jer je, po njegovom mišljenju, operacija bila u rukama „nižih nivoa“, odnosno paradržavnih “frakcija“ koje zvanična Moskva toleriše, ponekad i pomaže, ali drži na određenoj distanci.

O njihovim „vezama“ u Crnoj Gori kaže:

“Nijesu svi iz crnogorske opozicije direktno povezani sa pokušajem odnosno planom te nasilničke akcije, ali svi zajedno čine jednu zavjereničku grupu jer bi se vrlo rado okoristili da su ovi uspjeli,” smatra Krivokapić.

Nakon učlanjenja u NATO Rusija će promijeniti strategiju i aktivirati svoje spavače, očekuje Krivokapić i osvrće se na plan da se uz pomoć sa strane svrgne sa vlasti suverenistička i prozapadna većina u Crnoj Gori.

“Tvrditi da je mogla suverenistička većina izgubiti izbore i da četnička većina preuzme vlast u Crnoj Gori, tu nema nikakve dileme, tu se ne radi o drugačijem mišljenju. Čak i da nije bilo tog pokušaja terorizma, znači sjutra bi crnogorski manjinski narodi trebalo da žive pod vlašću onih koji dižu spomenik njihovom krvniku i koljaču Pavlu Đurišiću. I to je država koja bi bila stabilna i koju bi neko trebalo da primi u neku ozbiljnu organizaciju? Ma to su priče zvane “ žvaka za ludaka”, kazao je on.

Boro Krivokapić upozorava i na sistemske posljedice nelojalnosti državi Crnoj Gori nakon ulaska u NATO, ali i na apsurdnost tvrdnji da se anti-Nato lideri bore za bolji standard građana.

“I sjutra će se dogoditi u sistemu članica NATO,  ne da neće biti malo Srba u državnoj upravi nego neće biti ni jedan, jer ne možeš biti faktor lojalnosti drugoj državi, a biti u državnoj upravi ove države. Dakle, oni su ih vrlo brutalno osudili.”

“To je isto paradoks  Crne Gore - o gubitnicima tranzicije brinu dobitnici tranzicije. Ili će te mi reći da je četnički vojvoda Andrija Mandić gubitnik tranzicije, ili da je petokolonaš današnji Miško Perović gubitnik tranzicije, ili da je samozvanac Lekić gubitnik tranzicije, ili da je SNP ruskogrudi koji čuči pod Kremljom, Milić,  gubitnik tranzicije. To je nevjerovatno. Ovdje bogataši, brinu o gladnima,” kaže on.

O ideji prevladavanja „istorijskih podjela“ stvaranjem tzv. široke koalicije, Krivokapić kaže:

“To su s jedne strane gluposti, a sa druge strane podvale,” smatra on.

“Je li treba da stradaju agenti stranih država, Srbije i Rusije i da budu ministri u Vladi  NATO. To, kao prvo, ne dozvoljavaju standardi NATO. Ja nijesam bio mnogo oduševljen ni ovom Vladom izbornog povjerenja. Ne zaboravite, onaj ko je definisan, od svog današnjeg koalicionog partnera kao fašista, bio je ministar unutrašnjih poslova. Taj je pokušao da, uoči izbora i planiranih terorističkuh akcija, smijeni direktora policije“.

“Zamislite  Crnu Goru da je 15. ili 16. uveče bila sa direktorom policije u VD stanju. Kakav bi tu, tek, rusvaj nastao. To su podvale koje sežu iz Drugog svjetskog rata i da bi se one uklonile i da bi se dokazalo da četnici nijesu bili izdajnici i sluge okupatora, kako se specijalno žali Lekić, nego građani koji su drugačije mislili, e tako treba i te podjele mistificirati,” zaključuje Krivokapić.

Živu istinu sa Borom Krivokapićem pratite večeras od 20 sati na Anteni M, TV Prva i Atlas TV. (Izvor: Portal Antena M)

Portal Analitika