Politika

Jakšić: Rusija će nastaviti sa pritiscima

Težnja dijela crnogorske opozicije da se poništi ugovor koji Crna Gora ima sa NATO-om i raspiše referendum o članstvu u tom vojno-političkom savezu, predstavlja veliki cilj za koji će se Rusija boriti na sve moguće načine. Zato je očekivano da zvanična Moskva nastavi sa pritiscima na Crnu Goru – ocijenio je spoljno-politički komentator iz Beograda Boško Jakšić.
Jakšić: Rusija će nastaviti sa pritiscima
Portal AnalitikaIzvor

On je juče, govoreći na okruglom stolu Evropskog pokreta ,,Crna Gora u NATO - Pogled u budućnost“, koji je organizovao Evropski pokret u Crnoj Gori, poručio da ruska diplomatija izuzetno ozbiljno i aktivno djeluje u regionu, te da je ni u kojoj varijani ne bi trebalo potcjenjivati.

- Očekujem da će Rusija nastaviti sa pritiscima. Crnogorska opozicija nudi kao opciju poništavanje ugovora sa NATO-om. To je veliki zalogaj i važan cilj koji bi Rusija voljela da ostvari. Zvanična Moskva će se za taj cilj boriti. Boriće se na razne načine, podzemne i nadzemne, uz svu vještinu svoje diplomatije i uz sve spremnosti da koristi najotvorenije pritiske – poručio je Jakšić.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika