Abiznis

Opozicione ministre iz Vlade možemo samo dizalicama maći

Sjednica Vladinih komisija za ekonomsku politiku i finansijski i politički sistem, na kojoj je juče trebalo da se raspravlja o predlogu rebalansa ovogodišnjeg budžeta, odložena je, jer Ministarstvo finansija nije dostavilo materijal koji je bio planiran za razmatranje – saopšteno je iz Vladinog biroa za odnose sa javnošću.
Opozicione ministre iz Vlade možemo samo dizalicama maći
Portal AnalitikaIzvor

Na Pobjedino pitanje zašto nijesu dostavili materijal o rebalansu, kako ih je zadužila Vlada na sjednici u četvrtak, iz Ministarstva finansija su saopštili da oni rade na rebalansu i prozvali su potpredsjednika Vlade Vujicu Lazovića da je do sada blokirao ovaj dokument.

Lazović je za Pobjedu kazao da je rebalans u Ministarstvu finansija spreman, ali da je Konjević zabranio da ga proslijede Vladi, pokušavajući da izazove kašnjenje u isplati plata u javnom sektoru i naknade majkama sa troje i više djece. On je poručio Konjeviću da će ga u tome spriječiti.

Napravio je dugove i nagomilao probleme koje sada nije lako riješiti - kazao je Lazović i poručio Konjeviću da se ne brine za finansije jer je završio svoju emisiju.

- Izgleda da opozicione ministre iz Vlade možemo samo dizalicama maći - kazao je Lazović.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika