Politika

DPS: Svima je jasno da se izbori u Budvi moraju ponoviti

Pojedini politički subjekti koji sebe nazivaju opozicijom nastavljaju pritisak na građane Budve koji su započeli 16. oktobra orgijanjem na izbornim mjestima i ulicama Budve. Sad pokazuju elementarno neznanje izbornog zakonodavstva podnošenjem krivičnih prijava protiv predsjednika OIK-a i predsjednika DIK-a, poručuju iz Opštinskog Odoba Demokratske partije socijalista (DPS) Budva.
DPS: Svima je jasno da se izbori u Budvi moraju ponoviti
Portal AnalitikaIzvor

Iz te partije podsjećaju da je OIK shodno članu 109. stav 3. Zakona o izboru odbornika i poslanika još 19. oktobra bila dužna da nakom prigovora DPS-a,  koji nije ni usvojen ni odbijen, raspiše ponovne izbore na pet biračkih mjesta. Da je, kako kažu iz DPS-a, ispoštovana zakonska obaveza, ni DIK ni Ustavni sud ne bi imali potrebe da odlučuju po ovom pitanju, već bi ponovni izbori bili završeni.

- Poštovana gospodo koja sebe nazivate opozicijom, znamo zašto ste nervozni i nestrpljivi da sačekate konačne odluke nadležnih državnih organa - svjesni ste da je Zakon apsulutno na našoj strani. Želite da proglasite izbore bez završene kompletne procedure i učinite ih potpuno regularnim u ambijentu i načinu rada koji priliči samo vama - ambijentu haosa i pritiska. Kad ste sve objasnili građanima Budve i crnogorskoj javnosti što im ne rekoste i suštinu da na pet biračkih mjesta nemate nijedan potpis birača u izvodu iz biračkog spiska za glasanje putem pisma, a ti su ljudi po vama glasali – ističe se u saopštenju budvanskog DPS-a.

O ostalim nepravilnostima, navode iz te partije, govoriće poslije odluke nadležnih državnih organa.

- Svjesni smo da želite sa potpuno neosnovanim krivičnim prijavama skrenuti pažnju javnosti Budve i Crne Gore sa suštine da su izbori na 5 biračkih mjesta u Budvi bili potpuno neregularni, da komisija nije donijela odluku i da se izbori moraju ponoviti. Vršite pritisak  na DIK i Ustavni sud, dok mi samo tražimo da se ispoštuje Zakon, a vi se toga najviše plašite. Zbog čega zaboraviste sekretare Opštinke izborne komisije i Državne izborne komisije. Mi sigurno nećemo. Tražićemo njihovu odgovornost jer znamo ko je bio zadužen za procedure u OIK-u i DIK-u i kakve su odluke pripremane i donešene – zaključuje se u saopštenju DPS Budva.

Portal Analitika