Muzika

Koncert Marinka Pavićevića u Zagrebu

Crnogorski kantautor Marinko Pavićević prirediće večeras koncert „Korota i suša“ u Zagrebačkom kazalištu lutaka od 19 časova, u okviru Dana crnogorske kulture.
Koncert Marinka Pavićevića u Zagrebu
Portal AnalitikaIzvor

- Marinko Pavićević četrdeset godina traje na crnogorskoj sceni, sa gitarom, sa stihovima. Kantautor, šansonjer, pjesnik, kompozitor, slikar, muzički urednik, voditelj… za koga Baćo Mitrić kaže da je „crnogorski Arsen Dedić“ - navodi se u najavi njegovog nastupa.

Marinko Pavićević rođen je 25. februara 1957. u Nikšiću. Završio je slikarstvo na Višoj pedagoškoj akademiji. Kantautorskim radom bavi se četrdeset godina. Bio je višegodišnji muzički urednik na Radiju Crne Gore, te urednik i voditelj u Noćnom programu RCG.

Učesnik je mnogih festivala i dobitnik priznanja i nagrada. Objavio je knjige „Nebesko dno“, „Monahov talisman“, „Svetac bez oreola“ i „Pečat pravednika“. Živi i stvara u Podgorici.

Koncert organizuju Nacionalna zajednica Crnogoraca Hrvatske i Društvo Crnogoraca i prijatelja Crne Gore „Montenegro“ iz Zagreba, uz pomoć Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske.

 

Portal Analitika