Crna hronika

Sinđelić pod zaštitom zbog straha od likvidacije

Od prvog dana kada je u javnosti procurjela informacija o raskrinkanoj terorističkoj grupi, čiji je jedan od organizatora osumnjičeni srpski državljanin Aleksandar Sinđelić, ovaj spuški robijaš zatražio je utočište kod agenata BIA (Bezbjednosno-informativna agencija), u strahu da bi mogao biti likvidiran, saznaju Dnevne novine.
Sinđelić pod zaštitom zbog straha od likvidacije
Portal AnalitikaIzvor

Srpska tajna služba pružila mu je zaštitu i svih proteklih dana od parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, Sinđelić je bio pod nadzorom BIA. Od koga su srpske vlasti čuvale Sinđelića, u javnosti se veoma malo zna, ali, po svemu sudeći, riječ je o opasnim kriminalno-obavještajnim strukturama, za koje je srpski premijer Aleksandar Vučić saopštio da imaju elemente inostranosti.

Sinđelić navodno nije otkrio imena ljudi od kojih strahuje, ali nije priznao ni krivična djela za koja se sumnjiči. Uprkos tome, srbijanska policija je pronašla uniforme, pancire, novac, šok bombe, alpinističke konopce, motorole, dron i druge predmete, za koje se vjeruje da je trebalo da posluže u izazivanju nereda i stradanja građana i policije u izbornoj noći 16. oktobra u Podgorici, ali i u pripremanju ubistva premijera Mila Đukanovića. U javnost su dospjeli i tonski zapisi Sinđelićevih razgovora sa ostalim osumnjičenima, a nadležni tvrde da postoje i drugi čvrsti dokazi protiv njega.

Dnevne novine

Portal Analitika