Košarka

ŠĆEPANOVIĆ: Raduju partije Vilijamsa, protiv Cibone da pokažemo karakter!

Budućnost Voli sjutra veče od 19 sati u „Morači“ očekuje novi ispit u ABA ligi. Crnogorski šampion će ugostiti nezgodnu ekipu Cibone. Trener „plavih“ Vlado Šćepanović ističe da njegov tim očekuje možda i najteža i najzahtjevnija utakmica do sada.
ŠĆEPANOVIĆ: Raduju partije Vilijamsa, protiv Cibone da pokažemo karakter!
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

- Očekuje nas možda najteža i najzahtjevnija utakmica do sada. Cibona igra odličnu košarku, odlično je vođena od strane i mog velikog prijatelja i trenera Damira Mulaomerovića. Ekipa koja je sklopljena po meni od kada učestvuje u Jadranskoj ligi ima najbolji balans mladih talentovanih iskusnih odličnih igrača. Ekipa koja je u dosadašnjem dijelu pokazala da igra ozbiljnu stabilnu košarku možda su bili do sada i najstandardniji od svih ekipa u ABA ligi - kazao je Šćepanović i dodao:

- Ekipa sa dva igrača na poziciji pet i četiri koji su ujedno dva najbolja i najkorisnija igrača u dosadašnjem toku ABA lige, što samo po sebi dovoljno govori o njihovoj ozbiljnosti i kvalitetu. Mislim da su potpisali još jednog igrača, odličnog Skoti Rejnoldsa, koji je u Izraelu imao 18 poena prosjek na poziciji dva, tako da vjerovatno će sjutra debitovati i sa velikim motivom doći ovdje da se dokaže treneru i svom klubu.

Trener Budućnost Volija navodi da njegov tim praktično sa jednim treningom dočekuje sjutrašnju utakmicu.

- Najzahtjevniji meč iz još jednog razloga - dvije teške utakmice, dva teška gostovanja su iza nas u svega pet, šest dana, naporan put...Večeras ćemo da odradimo jedan koliko-toliko ozbiljniji trening, ali nedvoljno da bi nešto moglo da se promijeni i pripremi na najozbiljniji način , vrijeme to ne dozvoljava. U svakom slučaju, sve ovo ne zvuči kao jedan alibi, jer Budućnost pred svojim navijačima treba i mora da bude favorit, i ide na pobjedu. U bilo kojem sastavu da se Budućnost pojavi, vjerovatno ćemo biti bez četiri igrača, sjutrašnja utakmica je više pitanje karaktera nego košarkaškog kvaliteta i umijeća. Treba izaći iz teškog zadnjeg perioda napornih utakmica i putovanja i pokazati karakter protiv jedne od najkvalitetnijih ekipa u ABA ligi - kazao je Šćepanović.

On je istakao da će biti oslabljeni neigranjem Seada Šehovića, Gordića, Ilića i mladog Baćovića.

- Vjerovatno Sead i Gordić neće biti u sastavu, kao i Ilić koji je pred utakmicu sa Zenitom izvrnuo zglob i Baćović. U suštini to je ona ekipa koja igrala protiv Zenita. Devet igrača koji su iscrpljeni od putovanja i napornih utakmica proiv jakog protivnika, ali u svakom slučaju nema mjesta za „hvatanje za glavu“ - kazao je Šćepanović i dodao da raduju partije koje je u zadnje dvije utakmice pružio plej Budućnosti, Markus Vilijams.

- Rekao sam od prvog dana Vilijams je čovjek koji je sa svojim košarkaškim znanjem i umijećem jasan svima u Evropi. Rekao sam i da ga treba sačekati, da je talentovan , da nije praktično godinu dana igrao košarku i da to polako dolazi na svoje mjesto. Početak je lige i ne treba preko noći suditi svakome, tako da uvijek treba imati širinu. Ja sam bio igrač, pa znam kako oni razmišljaju i koliko je njima najteže kad ne igraju dobro i imaju pritisak sa svih strana. Raduju me zadnje njegove dvije utakmice gdje je praktično bio lider ekipe i vidjećemo kako bude sezona odmicala - zaključio je Šćepanović.

A.P.

Portal Analitika