Politika

Vujanović: Ime mandatara nakon konsultacija sa svima

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović kazao je da će ime mandatara saopštiti nakon konsultacija sa svim parlamentarnim strankama, ne želeći da se prije toga izjasni da li će ispoštovati najavljeni zahtjev opozicije da njima povjeri sastavljanje nove vlade
Vujanović: Ime mandatara nakon konsultacija sa svima
Portal AnalitikaIzvor

„Što se tiče mene, odmah nakon konstituisanja Skupštine počeću konsultacije sa predstavnicima parlamentarnih stranaka i u najkraćem roku predložiti mandatara. Ne bih prognozirao bilo čije političko ponašanje. Ja samo ukazujem na to da je izborna volja građana ono što obavezuje sve, da je treba poštovati i da u tom smislu treba politički djelovati u svim sferama“, rekao je Vujanović za „Dan“odgovarajući na pitanje da li će ispoštovati zahtjev opozicije da odredi mandatara iz njihovih redova.

Opozicione partije ranije su najavile da će od Vujanovića tražiti da im povjeri mandat za sastavljanje nove izvršne vlasti.

Ovakav zahtjev opozicione partije temelje na činjenici da Ustav nigdje ne propisuje da mandat za sastav nove vlade mora pripasti partiji ili koaliciji koja je na parlamentarnim izborima osvojila najviše glasova.

Kako je najavljeno, Vujanoviću će zahtjev biti dostavljen zvanično, sa potpisima 39 poslanika.

IZVOR: Dan 

 

Portal Analitika