Crna hronika

Ukrajina proglasila Sinđelića teroristom

Jedan od organizatora grupe koju Specijalno tužilaštvo sumnjiči za pripremanje terorističkih napada u Crnoj Gori, Beograđanin Aleksandar Sinđelić borio se tokom 2014. i 2105. godine na strani proruskih pobunjenika na istoku Ukrajine, objavili su brojni ukrajinski mediji.
Ukrajina proglasila Sinđelića teroristom
Portal AnalitikaIzvor

 Sinđelić je kao plaćenik bio u oružanim snagama Novorusije, dijela Ukrajine, koji su okupirali proruski pobunjenici i koja je nastala spajanjem dvije tvorevine - ,,Republike Donjeck“ i ,,Republike Luganjsk“.

Ukrajinski portal ,,Teror u Ukrajini“( www.terror.in.ua) blizak Vojsci Ukrajine i administraciji predsjednika Ukrajine Petra Porošenka, proglasio je Sinđelića teroristom zbog učešća u agresiji i terorističkim akcijama na istoku Ukrajine.

Sinđelić se na tom prodržavnom ukrajinskom portalu našao među 300 najtraženijih terorista u Ukrajini a tereti se da je kao plaćeni najamnik učestvovao u ubistvima ukrajinskih vojnika.

sindjelicPortal je i objavio nekoliko fotografija Sinđelića na kojima se on vidi u društvu proruskih pobunjenika u uniformi sa šubarom na kojoj su četnička obilježja. Ukrajinski portal precizira da je riječ o ,,traženom teroristi“, da je bio najamnik u vojsci Novorusije i da je osnivač i komandant srpskog radikalnog udruženja ,,Srpski Vukovi“.

U Srbiji postoji zakon koji zabranjuje učestvovanje na stranim ratištima i nepoznato je zbog čega nije procesuiran i zašto državni organi Srbije nijesu izašli sa informacijom o vezama Sinđelića sa ukrajinskim ratištem.

Portal citira Sinđelićeve riječi na društvenim mrežama da se ,,treba obračunati sa ukrajinskim banditima“. Tek ostaje da se vidi da li se otkriće da se Sinđelić borio na strani proruskih pobunjenika na istoku Ukrajine poklapa sa objavljivanjem informacija u beogradskom Blicu - koji je prenio izjavu jednog od članova administracije Petra Porošenka i novinara Tarasa Berezoveca koji je objelodanio da su teroristički napadi u Crnoj Gori spriječeni i uz pomoć ukrajinske obavještajne službe.

Pobjeda

Portal Analitika