Crna hronika

Novi detalji u istrazi o planiranim terorističkim napadima

Novi detalji iz istrage u slučaju ,,uvoz terorizma“ pokazuju da je plan upada na crnogorsku teritoriju u cilju izazivanja nereda i krvoprolića na kraju izbornog dana 16. oktobra detaljno razrađivao dva pravca terorističkih i više mobilnih grupa koje nijesu bile u međusobnoj komunikaciji ali su bili koordinirani iz centara van Crne Gore, saznaje Pobjeda.
Novi detalji u istrazi o planiranim terorističkim napadima
Portal AnalitikaIzvor

Nakon detaljnih saslušanja okrivljenih, analitičke obrade prikupljenih dokaza, snimanih razgovora ali i obavještajnog nadzora naručilaca van Crne Gore, crnogorski istražitelji su otkrili da su postojala dva scenarija izazivanja nemira u Crnoj Gori koji bi doveli do destabilizacije sistema.

Prema saznanjima Pobjede, postoje neoborivi dokazi da je primarni plan bio da se iskoristi okupljanje pristalica Demokratskog fronta ispred zgrade parlamenta i da grupe ljudi, koje bi obukle policijske uniforme, pucaju u masu. Do tančina je razrađena šema prilaska zgradi Skupštine sa bočne strane i pravljenja haosa. U slučaju da taj scenario iz bilo kog razloga ne uspije, postojao je i plan B - pokušaj napada na crnogorskog premijera Đukanovića.

Za taj zadatak je bila planirana druga grupa ljudi, kojima je logistički već bio pripremljen teren: obavještajne ekipe su, kako je to nedavno obznanio srpski premijer Aleksandar Vučić, sedmicama detaljno pratila kretanje predsjednika Vlade Crne Gore Mila Đukanovića.  Ko je trebalo da obavi ,,plan B“ za sada znaju samo u timu crnogorskih istra- žitelja rednih dana djelovanje specijalnog odjeljenja crnogorske policije.

Kako saznajemo, grupe nijesu znale jedna za drugu, i samo mali broj ljudi znao je sve detalje paklene operacije.

 

Opširnije u Pobjedi

 

Portal Analitika