Abiznis

Vlada odgodila odlučivanje o rebalansu i zaduživanju za sjutra

Vlada Crne Gore, je na današnjoj sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Milo Đukanović, razmatrala Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o budžetu za 2016. godinu i Prijedlog odluke o emisiji državnih obveznica, ali je odgodila odlučivanje o ovim tačkama dnevnog reda.
Vlada odgodila odlučivanje o rebalansu i zaduživanju za sjutra
Portal AnalitikaIzvor

-Tim povodom, Vlada je donijela radni zaključak kojim su predsjednici radnih tijela zaduženi da sjutra održe zajedničku sjednicu na kojoj će se ova pitanja još jednom detaljno sagledati na osnovu inoviranih predloga o čemu će se neposredno nakon toga Vlada izjasniti- saopšteno je medijima sa sjednice Vlade. 

Vlada je danas usvojila Izvještaj o postupku davanja koncesije na osnovu energetske dozvole za izgradnju male hidroelektrane „Šeremet potok“ na dijelu vodotoka Šeremetski potok i donijela Odluku o davanju koncesije za izgradnju ove hidroelektrane. 

-Takođe, prihvaćen je i Ugovor o koncesiji za izgradnju ovog energetskog objekta, koja je dodijeljena privrednom društvu „Nord energy“ doo iz Andrijevice. Ugovorom o koncesiji su, između ostalog, utvrđeni period koncesije od 30 godina i koncesiona naknada u iznosu od 6,1 odsto. Takođe, predviđen je prenos vlasništva nad zemljištem i objektima mHE sa koncesionara na Državu, a utvrđeni su i razlozi za eventualni raskid ugovora. Potpredsjednik Milorad Vujović i ministri Raško Konjević, Goran Danilović i Boris Marić povodom ove tačke dnevnog reda izdvojili su mišljenje- precizirano je u saopštenju. 

Vlada je verifikovala Zapisnik o zaključcima donijetim 31. oktobra 2016. godine, bez održavanja sjednice, a na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova. 

Zaključcima od 31. oktobra Vlada je u skladu sa članom 14 stav 2 Zakona o primjeni Sporazuma o stvaranju uslova za slobodne i fer izbore, donijela rješenja o razrješenju: Željka Savovića dužnosti direktora Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, Ratka Dubljevića dužnosti direktora Direkcije za saobraćaj, Nede Bogavac dužnosti direktorice Zavoda za socijalnu i dječju zaštitu, Adisa Balote dužnosti direktora Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore, Mirsada Nurkovića dužnosti direktora Uprave za nekretnine, Željka Rolovića dužnosti direktora Fonda rada, Ognjena Jovovića dužnosti generalnog direktora u Ministarstvu prosvjete, Tamare Vujović dužnosti generalne direktorice u Ministarstvu zdravlja, Jovana Brajovića dužnosti pomoćnika direktora Direkcije javnih radova, Marije Tomašević dužnosti pomoćnice direktora Agencije za elektronske medije, Filipa Miloša dužnosti pomoćnika direktora Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore AD Podgorica, Ratka Tadića dužnosti pomoćnika direktora Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore, Marka Kastratovića dužnosti pomoćnika direktora Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, Branislava Veljkovića dužnosti pomoćnika direktora Uprave za šume, Anke Vukićević dužnosti pomoćnika direktora JU Centar za socijalni rad za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik, Dražena Petrića dužnosti pomoćnika direktora JU Centar za socijalni rad za Opštinu Bijelo Polje, Mirka Pavićevića dužnosti pomoćnika direktora JU Centar za socijalni rad za opštine Berane, Andrijevica i Petnjica, Gojka Pejovića dužnosti generalnog inspektora Agencije za nacionalnu bezbjednost, sa 29. oktobrom 2016. godine, zbog prestanka funkcije, u smislu člana 14, stav 1 Zakona o primjeni Sporazuma o stvaranju uslova za slobodne i fer izbore.

 

Portal Analitika