Muzika

Balašević potvrdio: Pjevaću u Beogradu!

Slavni kantautor Đorđe Balašević je u intervjuu za NIN najavio je da će, poslije dugog niza godina, održati novogodišnji koncert u glavnom gradu Srbije.
Balašević potvrdio: Pjevaću u Beogradu!
Portal AnalitikaIzvor

Balašević je kazao da je, do prije 10 godina, 30-og decembra uvijek pjevao u Beogradu.

“Beograd je za mene uvijek bio koncert, na kojem se nešto dokazuje, bio je uvijek jako bitan i imao je jako veliku brzinu. Bilo je dovoljno napraviti pauzu u samoj rečenici i da svi reaguju. Onda jednog momenta i Beograd i ja smo malo omatorili, pa sam morao nešto malo da objašnjavam. Primjetio sam da je na tom koncertu bilo puno migranata, ljudi koji nisu kapirali čitav taj fazon, a onda sam rekao-Bolje da se mi malo rastanemo, pa onda, kada se sastanemo, ostaće samo oni koji su osnova svega toga,”, govori on.

Kada krene da zaboravlja tekstove, Balašević govori da je gotov.

“Pjevači pravi, oni moraju da budu lijepi, da nose crvene sakoe i da farbaju kosu, a mi kantautori, mi trajemo, dok kapiramo”, objašnjava Đole.

Priznaje da ima gradova u kojima nije dobrodošao.

“Nažalost, Banja Luka, to je grad iz kojeg mi šalju stalno neke poruke, na primjer -čuvamo metak za tebe, ja sam odgovorio super što ste sačuvali. Mene Banja Luka podsjeća na Novi Sad i mnogo ga volim”, zaključuje Balašević.

Portal Analitika