Politika

Gotemeler: Nastaviti sa istragom o pokušaju terorističkih napada (VIDEO)

Zamjenica generalnog sektretara NATO-a Rouz Gotemeler izjavila je da treba nastaviti sa istragom o pokušaju terorističkih napada na dan izbora 16. oktobra, ocjenjujući da se radi o ozbiljnoj stvari".
Gotemeler: Nastaviti sa istragom o pokušaju terorističkih napada (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

"Ne bih da komentarišem otvorenu istragu ali ovo je veoma ozbiljna stvar. Drago mi je da je istraga otvorena i veoma je važno što su državni organi blagovremeno reagovali, kako u Crnoj Gori taka i u Srbiji", rekla je ona na nakon današnje posjete završetku međunarodne terenske vježbe “Crna Gora 2016”.

Upitana da li će dešavanja 16. oktobra ubrzati pristupanje Crne Gore NATO-u, Gotemeler je kazala da neće uticati na pristupanje Crne Gore alijansi.

Pristupanje Crne Gore NATO-u  ubrzo biti formalizovano. Nema potrebe za ubrzanjem procesa koji teče glatko ”, poručila je Gotemeler.

U današnjoj terenskoj vježbi učestvuje 17 spasilačkih ekipa,  a Gotelmer je kazala kako je impresionirana. "Znam kada bih upala u ovaj bazen, postojalo bi 17 spasilačkih ekipa da me spasi", rekla je ona. Sa njm na Plavnici je i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.

 

 

Portal Analitika