Ostalo

Ragbi utakmica između Crne Gore i Gibraltara u subotu

Prijateljska ragbi utakmica reprezentacija Crne Gore i Gibraltara zakazana je za subotu 5. novembra u 14h, na stadionu Arsenal u Tivtu. Utakmica je ujedno i priprema za Evropski kup nacija u maju naredne godine.
Ragbi utakmica između Crne Gore i Gibraltara u subotu
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

- Ragbi je vrlo popularna igra na Gibraltaru - očekujemo vrlo teškog protivnika. Pored samog meča koji će biti izazov za naše momke, želio bih da pomenem da je to novi prijateljski susret izmedju dva saveza i da ćemo im biti gosti u aprilu na njihovom terenu.
U subotu nas očekuje sportski spektakl gdje će gledaoci moći da uživaju u dobrom ragbiju između ekipe Gibraltara koja ima odličnu tradiciju ovog sporta i crnogorske reprezentacije  koja ima „srce vuka - istakao je selektor Ragbi reprezentacije Crne Gore Marko Žeravica.

Crnogorska ragbi reprezentacija broji 25 momaka iz svih krajeva države - ovaj sport je tek prije nekoliko godina počeo da se igra na crnogoroskom tlu, kada su zaposleni na projektu Porto Montenegro iz hobija počeli rekreativno da igraju ragbi vikendom na stadionu Arsenala. Za vrlo kratko vrijeme oformljena je crnogorska liga.

Uvod u glavni događaj biće utakmica mlađih kategorija tivatskog Ragbi kluba Arsenal Porto Montenegro sa njihovim sportskim vršnjacima iz Cavtata. Početak utakmice je zakazan za 12.30h istog dana, istakao je menadžer Ragbi reprezentacije Crne Gore Igor Adžaip, pozivajući sve ljubitelje dobre igre da se pridruže navijačima na tribinama.

Generalni sponzor Ragbi kluba Arsenal je kompanija Adriatic Marinas - Porto Montenegro.

 

Portal Analitika