Politika

URA: DPS opet manipuliše i obmanjuje javnost

Demokratska partija socijalista po ko zna koji put manipuliše i obmanjuje javnost govoreći o većinskoj volji i gubitnicima. Brojke pokazuju suprotno. Četiri opozicione grupacije su osvojile 178.417 glasova, a DPS sa Liberalnom partijom i Socijaldemokratama 170.962, što je 7,5 hiljada glasova manje nego opozicija, navodi se u saopštenju URA-e dostavljenom Portalu Analitika.
URA: DPS opet manipuliše i obmanjuje javnost
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Opozicija je, preciznije osvojila 39 poslaničkih mjesta, a DPS sa partnerima 38. Izbori nijesu bili ni slobodni ni fer, niti mogu biti u uslovima vanrednog stanja, zaplašivanja terorističkim napadima, najavama hapšenja premijera... Sve je to praćeno i začinjeno besomučnom, višemilionskom kupovinom glasova na paralelnim "biračkim mjestima", navode iz ove partije.

Oni dalje dodaju da koliko su to bili slobodni i fer izbori znaju i predstavnici partija nacionalnih manjina koje su iz DPS-a svojim inžinjeringom sveli na istorijski minimum, i to tako su skoro 10.000  Albanaca glasali za svoje nacionalne partije, a dobili jedan mandat. Bošnjačku stranku ste takođe sveli na minimum od dva mandata.

- Nema tog DPS Pinka, Informera, niti Statisovih medija koji mogu promijeniti činjenice da dok su Rakčević, SDP i Liberali bili na braniku građanske i evropske Crne Gore, Vi ste sa Miloševićem i Šešeljem praveći Veliku Srbiju bili na frontu Dubrovnika, Srebrenice, Vukovara i Sarajeva. U velikosrpskom transu ste proganjali suvereniste, one koji su bili za građansku  Crnu Goru. Vi govorite o tradicionalnim i pouzdanim partnerima, a upravo ste te tradicionalne i pouzdane partnere (SDA)  hapsili devedesetih godina, ali i 2006. godine ste hapsili predstavnike albanskih nacionalnih partija (Orlov let). 
U istom scenariju, da bi odbranili vlast, produkovali ste teroriste, pa ste te partnere malo električnim pendrekom tretirali po kazamatima u Bijelom Polju i Podgorici kao teroriste, pa ih onda u nedostatku dokaza oslobađali. Tradicionalne partnere ste malo šamarali na izbornim mjestima, a onda ih na poklon častili stan. Za očuvanje apsolutne vlasti uvijek su vam pri ruci bili teroristi. Devedesetih muslimanski, 2006. albanski, a 16. oktobra srpsko-ruski - zaključuju iz URA.

Portal Analitika