Politika

Brajović favorit za predsjednika Skupštine?

Predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore i ministar saobraćaja u Đukanovićevoj Vladi Ivan Brajović najbliži je fotelji predsjednika Skupštine – saznaje portal Antena M.
Brajović favorit za predsjednika Skupštine?
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Socijaldemokrate žele za svog lidera „vidljivo“ mjesto u državnom vrhu, sa kojeg bi pojačali prisustvo u javnosti. Na ruku im, navodno, ide nezainteresovanost Milutina Simovića za tu funkciju. Dosadašnji potpredsjednik Skupštine bio je, prema izvoru ovog portala, projektovan u DPS za predsjednika zakonodavnog tijela, ali se to ne uklapa u njegove planove? 

Ono što Brajoviću može biti problem, jeste loše iskustvo Đukanovićeve stranke sa Rankom Krivokapićem na funkciji šefa parlamenta. U DPS su još živa sjećanja na silne "gafove" koje je lider SDP činio zloupotrebljavajući procedure i ovlasti skupštinskog "spikera".

Ozbiljan kandidat za jedno od potpredsjedničkih mjesta je, kako saznajemo, Genci Nimanbegu, jedini poslanik sa liste „Albanci odlučno“. Nije, međutim, isključeno da se Nimanbegu nađe u kombinaciji za neko od mjesta u Vladi, ponajprije za resor zaštite prava manjinskih naroda, na čijem je čelu dosad bio Suad Numanović.

Konstitutivna sjednica novog saziva Skupštine Crne Gore biće održana u ponedjeljak, 7. novembra.

Poslanici opozicionih stranaka najavili su bojkot prve sjednice parlamenta. Uz ostalo, to znači da će do daljnjega ostati upražnjeno potpredsjedničko mjesto koje, po Poslovniku, pripada parlamentarnoj manjini.

Portal Antena M

Portal Analitika