Politika

Đukanović-Gotemeler: Sačuvana evropska šansa Zapadnog Balkana

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas zamjenicu generalnog sekretara NATO-a Rouz Gotemeler koja boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, nakon nedavnog imenovanja na tu funkciju, saopšteno je iz Vlade.
Đukanović-Gotemeler: Sačuvana evropska šansa Zapadnog Balkana
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Premijer Đukanović je čestitao Gotemeler na izboru i izrazio zahvalnost na inicijativi Alijanse da se ovogodišnja međunarodna terenska vježba -"Crna Gora 2016” - održi u našoj zemlji. 

“To predstavlja još jedan čin priznanja za ostvareni napredak i potvrdu pažnje koju NATO i države članice pridaju Crnoj Gori kao budućoj članici”, kazao je premijer. 

Istakao je da se Crna Gora stabilno i dinamično kreće evropskim i evroatlantskim putem reformskih procesa i usvajanja temeljnih vrijednosti evroatlantske zajednice, što je potvrđeno i na nedavnim parlamentarnim izborima, na kojima je sačuvana i evropska šansa Zapadnog Balkana.

Zamjenica generalnog sekretara NATO-a Gotemeler je zahvalila na prijemu i uputila čestitke za napredak ostvaren u proteklih deset godina od obnove nezavisnosti. Izrazila je zahvalnost za doprinos Crne Gore globalnoj stabilnosti kroz učešće u misijama NATO-a. Istovremeno, istakla je da je odluka o organizaciji vježbe u Crnoj Gori pokazala svoju punu opravdanost budući da je načinom i kvalitetom organizacije naša zemlja osim već ranije iskazane posvećenosti, dokazala punu spremnost i kapacitete da preuzme odgovornost za realizaciju složenih aktivnosti Alijanse i partnera.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnoj situaciji u regionu, i na globalnom planu. Zamjenica generalnog sekretara NATO-a je istakla da cijeni put kojim je premijer poveo Crnu Goru i njene građane i iskazala poštovanje prema uspješnoj liderskoj ulozi koju je imao u prethodnom periodu. Na kraju, poželjela je uspjeh novoj Vladi, uz očekivanje da se dinamična saradnja nastavi i u narednom periodu, na obostrano zadovoljstvo.

Portal Analitika