Društvo

Zbog izgradnje tunela blokada dijela magistrale PG-CT

Radovi kod tunela Mekavac počeli su prije desetak dana, u toku je izgradnja potpornog zida. Nakon toga, kaže za Pobjedu direktor Direkcije za saobraćaj Savo Parača, srušiće tunel, a do izgradnje novog saobraćaj će se odvijati okolnim putem, iznad Dobrskog Sela.
Zbog izgradnje tunela blokada dijela magistrale PG-CT
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

- Tunel Mekavac je u katastrofalnom stanju, ne isplati se renovirati ga. Zato će biti srušen i umjesto njega biće izgrađen novi, koji će umjesto sadašnje dvije imati tri trake i biće osvijetljen - kaže Parača.

Sada se na tom dijelu puta Cetinje - Podgorica, saobraćaj od sedam do 17 sati odvija u jednom smjeru.  

- Ugovor o izvođenju radova  sklopili smo proljetos, ali je što zbog turističke sezone što zbog mijenjanja direktora posao intenziviran tek prije desetak dana. Tokom druge faze radova, tj. izgradnje novog tunela, zbog tehnologije izvođenja radova i mogućnosti urušavanja, saobraćaj će tim dijelom biti sasvim obustavljen. Ne želimo da rizikujemo. Za to vrijeme prolaziće se starim putem prema Dobrskom selu,  na koji se skreće stotinak metara prije tunela, a na magistralni put se vraća na prvoj raskrsnici prema Rijeci Crnojevića. Taj put dug je tri i po kilometra - objašnjava Parača.  

On nije mogao da precizira kada će tačno saobraćaj biti obustavljen.  

- Prema sadašnjoj dinamici izgradnja novog tunela mogla bi početi uoči Nove godine. Ali, razmišljamo da zbog praznika pomjerimo termin i da radovi počnu sredinom januara. Bliži smo toj varijanti - kaže Parača.  

Planirano je da kompletni radovi traju oko deset mjeseci.

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika