Politika

Stijepović primio novoimenovanu ambasadorku Francuske

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, sa saradnicima, primio je danas novoimenovanu ambasadorku Francuske u Crnoj Gori Kristin Tudik.
Stijepović primio novoimenovanu ambasadorku Francuske
Portal AnalitikaIzvor

On je gošći poželio ugodan boravak u Podgorici i uspješan mandat, s uvjerenjm da će biti obilježen intenzivnom saradnjom dvije države i njenih glavnih gradova, prvenstveno u oblastima koje su važne za unapređenje kvaliteta života građana.

Gradonačelnik je Ambasadorki predstavio buduće pravce razvoja Podgorice, i izrazio očekivanje da će poznate francuske kompanije pokazati interesovanje za realizaciju kapitalnih infrastrukturnih projekata u glavnom gradu Crne Gore.

Stijepović je naglasio da je prisustvo francuskih investitora na našem tržištu veoma važno zbog kvaliteta njihovih investicionih potencijala i ocijenio da će se upravo kroz realizaciju infrastrukturnih projektata unaprijediti partnerstvo dvije prijateljske države.

On je zaključio da će uprava grada nastaviti da sarađuje sa ambasadom Francuske u Podgorici na realizaciji svih planiranih aktivnosti, naročito na polju kulture i obrazovanja, ali i da će intenzivno raditi na širenju saradnje i u ostalim oblastima.

Ambasadoraka Tudik je istakla da će se truditi  da Glavni grad i ambasada Francuske u Podgorci  učvrste i dinamiziraju veoma dobru i uspješnu saradnju, posebno u oblasti kulture i obrazovanja izražavajući uvjerenje da će ona biti jednako uspješna i u drugim oblastima.

Ona je posebno naglasila da je za francusku Ambasadu u Podgorici važna podrška Glavnog grada u realizaciji tradicionalne manifestacije "Dani frankofonije" i uputila zahvalnost Gradonačelniku na podršci koju gradska uprava daje ovom značajnom događaju koji promoviše  njihovu zemlju.

Gradonačelniok Stijepović i ambasadorka Tudik su se saglasili su  francuski jezik, koji se koristi u službenoj upotrebi u evropskim institucijama, treba što više afirmisati u Podgorici i cijeloj Crnoj Gori i dogovorili konkretne mjere i aktivnoste koje će gradska uprava u partnerstvu sa ambasadom Francuske u tom pravcu realizovati u narednom periodu.

Ambasadorka Francuske je na kraju istakla da, i pored složene formalne procedure, proces ratifikacije Pristupnog protokola za članstvo Crne Gore u NATO u Francuskoj teče bez bilo kakvih teškoća i u skladu sa planiranom dinamikom.

Portal Analitika