Ostalo

Fetel prošao bez kazne

FIA neće kazniti vozača Ferarija Sebastijana Fetela zbog neprimjerenog ponašanja i brojnih psovki u završnici trke Formule 1 u Meksiku.
Fetel prošao bez kazne
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik FIA Žan Tod rekao je da je odluka donijeta na "posebnoj osnovi" i da Fetel neće pred disciplinsku komisiju F1, pošto je četvorostruki svjetski prvak poslao pismo izvinjenja FIA kao i direktoru trke Čarliju Vajtingu.

Fetel je naveo i da će kontaktirati vozača Red Bula Maksa Ferstapena i da se takav incident neće ponoviti. Njemac je bio ljut zbog vožnje mladog Holanđanina u samoj završnici neđeljne trke u Meksiku, a obraćajući se ljudima u svom boksu putem radija uputio je i psovke direktoru trke FIA Čarliju Vajtingu, kao i Ferstapenu. 

U samoj završnici trke u Meksiku Fetel se borio sa Ferstapenom za treće mjesto, vozač Red Bula je u jednom trenutku izletio sa staze, prešao preko trave i vratio se ispred četvorostrukog svjetskog prvaka, zbog čega je stekao nepoštenu prednost i trebalo je da mu prepusti poziciju ali to nije učinio. 

Ferstapen je trku završio na trećem mjestu, ali je odmah po završetku dobio kaznu dodavanja pet sekundi na rezultat pa je pao na peto mjesto, a Fetelu je pripalo treće mjesto. Međutim, Fetel je kažnjen sa deset sekundi zbog opasne vožnje, pa je na kraju treće mjesto zauzeo Danijel Rikardo iz Red Bula, a Njemac je pao na peto. 

Portal Analitika