Turizam

Vlasnik svjetski popularnog bloga: Ovo mjesto u Crnoj Gori morate posjetiti

Plužine u Crnoj Gori jedno je od 17 skrivenih mjesta koje bi trebalo posjetiti 2017. godine prema izboru Denijela Džejmsa koji je vlasnik izuzetno popularnog svjetskog bloga ''Dan flying solo''.
Vlasnik svjetski popularnog bloga: Ovo mjesto u Crnoj Gori morate posjetiti
Portal AnalitikaIzvor

Volim da istražujem male evropske skrivene dragulje, mjesta koja tek čekaju da u njih pohitaju turisti. Ako ste kao ja i radije biste prstom nasumice pritisnuli na mapi grad po imenu Konjic i odmah se tamo uputili, onda je ovo lista za vas, kaže ovaj mladi avanturista.

''Plužine su bile još jedno mjesto na koje sam naišao tako što sam nasumice upro prstom na mapu i jednostavno se odvezao tamo. Postalo je jedno od otkrovenja na mom putu po Crnoj Gori. Okružen planinama i jezerom ovaj gradić nije navikao da u njega zalazi puno turista. Bar ne još. Na fotografiji možete da vidite mali bungalo koji smo iznajmili. Uslijedila je topla dobrodošlica uz čašu lokalnog alkoholnog pića našeg domaćina. Razgovor je tekao uz gestikulacije i bila je to savršena osnova da se istraže rijeke i kanjoni ove prirodom zanosne zemlje'' utisci su Džejmsa o Plužinama i našoj zemlji.

Prvi skriveni dragulj na njegovoj listi je bosanskohercegovački Konjic. Tu su još slovenački Bled, hrvatski Hvar, albanski Berat, zatim portugalski Karvoeiro, škotski Linlitgau, španski Port du Soljer, francuski Kaen i Vijen, engleski Kolčester, češki Kutna Hora, Lihtenštajnov Vaduz, islandski Hof, poljski Gdanjsk, italijanski Kamolji i njemački Švangau.

 </p>

(montenegromagazin)

Portal Analitika