Politika

VUKSANOVIĆ: Manjinske stranke sa četiri dokumenta nastavljaju pregovore

Ovo je bio samo prvi sastanak predstavnika Demokratske parije socijalista i Hrvatske građanske inicijative, a kada predsjednik Filip Vujanović bude zvanično odredio madatara, tada nastavljamo pregovore, kazao je za Portal Analitika nosilac liste HGI Adrijan Vuksanović.
VUKSANOVIĆ: Manjinske stranke sa četiri dokumenta nastavljaju pregovore
Portal AnalitikaIzvor

On je precizirao kako se razgovoralo „samo načelno“ te da „nikakvi detalji nisu precizirani“. Prvi susret kandidata za mandatara Duška Markovića i Vuksanovića prošao je tako u razgovoru u kome se predstavnik HGI, kako nam je rekao, „rukovodio principima manjinske platforme, koja je skoro u potpunosti usaglašena“.

Kada ona bude zvanično završena, te proglašen mandatar za sastav buduće Vlade Crne Gore, manjinske partije nastavljaju razgovore.

- Manjinske stranke će u tim pregovima imati ukupno četiri dokumenta. Platforma manjinskih stranaka je nešto s čime ćemo zajednički nastupiti, a u tri pojedinačna ugovora biće precizirani zahtjevi specifični za svaki od manjinskih naroda – naveo je Vuksanović.

No, jedno je sigurno – u budućim razgovorima predstavnik HGI imaće čvrst, već poznat stav.

- Euroatlantski put se ne može dovesti u pitanje. Mi čvrsto stojimo na tom staju i dajemo svoj puni dopirnos da Crna Gora što prije postane članica i Evropske unije i NATO-a – zaključio je Vuksanović.

K.J.

Portal Analitika