Ostalo

Vuletić na otvaranju kuće atletike u Lozani

Švajcarska Lozana biće ove sedmice domaćin najvećeg skupa zvaničnika evropske atletike. Predsjednici svih 50. evropskih atletskih federacija, prisustvovaće ceremoniji svečanog otvaranja novosagrađene kuće atletike, a po pozivu predsjednika Evropske atletske federacije, Sveine Arne Hansena.
Vuletić na otvaranju kuće atletike u Lozani
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednici atletskih federacija kao i mnogi zvaničnici iz domena svjetske atletike koje će predvoditi predsjednik lord Sebastijan Koe prisustvovaće sjutra ceremoniji otvaranja novog izuzetnog sportskog objekta, čije će prostorije biti urađene po najvećim standardima, a koje će ujedno biti muzej i hram atletike.

Tim povodom biće održani mnogobrojni bilateralni susreti na kojima će predsjednik Vuletić još jednaput upoznati evropske i svjetske zvaničnike o potrebama izgradnje atletskog stadiona u Glavnom gradu Crne Gore, gdje su oni odavno izrazili interesovanje i spremni su da pomognu Podgorici i Crnoj Gori da konačno dobije taj nedostajući kapitalni objekat.

Vuletić će prisustvovati i sastanku svih predsjednika, na kom će predstavnici evropske atletike prezentovati novu strategiju razvoja kraljice sportova za naredni period, kao i obaveze nacionalnih federacija, a sve to kako bi doprinijeli još većoj popularizaciji i razvoju ovog sporta koji je u tekućoj godini zabilježio sjajne rezultate na EP u Amsterdamu kao i na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Portal Analitika