Politika

DPS: URA i SDP kukavičje jaje podmetnuto procrnogorskim biračima

Gubitnicima oktobarskih izbora ni 15 dana nije bilo dovoljno da se priberu i uhvate korak sa realnošću u koju ih je gurnula većinska volja birača.Umjesto da u okviru svojih partija podnesu račune za izborni neuspjeh, oni i dalje nastoje da sopstvenu odgovornost zamaskiraju plasiranjem novih destruktivnih scenarija, saopšteno je Portalu Analitika iz službe za informisanje DPS-a.
DPS: URA i SDP kukavičje jaje podmetnuto procrnogorskim biračima
Portal AnalitikaIzvor

-Tako se oglasio i vodeći gubitnik na izborima, lider pokreta URA Žarko Rakčević, sa tvrdnjama da glasanje 16.oktobra nije bilo ni slobodno, ni fer pa da zbog toga predstavnici opozicije neće prisustvovati konstitutivnoj sjednici parlamenta. Bez obzira na to što ima takav stav prema rezultatima izbora, Rakčević ipak ne odstupa od želje da se domogne vlasti – upravo na osnovu ishoda istih tih izbora! Naime, ponovio je ponudu manjinskim strankama da podrže koaliciju Ključ, Demokrate i SDP da formiraju Vladu. Dakle, izbori su neregularni ako DPS formira Vladu sa manjinama, ali su sasvim regularni ako to učini Rakčević  sa svojim društvom! A u tom društvu, naravno samo prividno, neće biti Demokratski front. Suštinski, bila bi to upravo Vlada Demokratskog fronta, podređena tuđim interesima i spremna da se odrekne svih dostignuća Crne Gore na evropskom i evroatlanstkom putu, pa čak i njene nezavisnosti. Uostalom, i vojvoda Mandić je danas izrazio zadovoljstvo zbog ovakvih stavova Rakčevića i podsjetio da je DF odluku o bojkotu konstitutivne sjednice donio ranije”, ističe se u saopštenju DPS-a.

Samo se, kako podsjećaju, potvrđuju tvrdnje DPS-a izrečene više puta tokom kampanje da su i URA, i SDP kukavičje jaje podmetnuto dijelu procrnogorskih birača, sa ciljem da se na prevaran način prevedu u antidržavni blok pod četničkom palicom vojvode Mandića.

“Dobar dio Rakčevićevih pristalica je to i prepoznao i na izborima podrzao SDP. Ali, oni tek sad uviđaju da ih je i SDP prevario! Većinska Crna Gora dala je jasan odgovor  tom licemjerju 16.oktobra. DPS će veoma brzo u saradnji sa svojim tradicionalnim i pouzdanim partnerima formirati Vladu koja će na najbolji način znati da zaštiti nacionalne interese Crne Gore, obezbijedi mir i stabilnost i garantuje jos brži ekonomski rast. Za to vrijeme, dok se odluči da li priznaje ili ne rezultate izbora, Rakčeviću bi bilo pametnije da se posveti odbrani liderske pozicije u svom pokretu URA”, navodi se u saopštenju.

Portal Analitika