Region

Stravična ispovijest žene u invalidskim kolicima koju je muž godinama zlostavljao

Šamarao me je, udarao papučom ili čekićem po glavi, kroz suze priča Dragana Dragićević (35), koja je u invalidskim kolicima od svoje devete godine, a koju je muž Nenad (35) godinama zlostavljao.
Stravična ispovijest žene u invalidskim kolicima koju je muž godinama zlostavljao
Portal AnalitikaIzvor

Nenad, koji je zbog nasilja u porodici priveden, i Dragana od 2014. godine žive u Boru. Ona je inženjer mašinstva i ova hrabra žena tvrdi da se više ne plaši muža.

„Dok smo studirali u Beogradu, Nenad je bio potpuno drugačiji. Imali smo više novca. Kako smo se preselil u Bor potpuno se promijenio. Dešavalo se da počne da me guši. Priđe, uhvati me rukama za vrat i podigne iz kolica. U jednom trenutku sam, dok me je držao iznad kolica, osjetila kako gubim svest. Pomislila sam na najgore“, priča Dragana.

Ona objašnjava da je njen muž godinama vodio računa da se ne primjete modrice i da niko ne posumnja šta se dešava. Pred drugima je bio ljubazan i pažljiv prema ženi u invalidskim kolicima.

„Nisam nikome smjela da se požalim jer je prijetio da će uzeti našu trogodišnju ćerkicu i da ih nikada više neću vidjeti“, govori Dragana.

Godinama je ćutala i trpjela.

„Krivio me je za svaki, i najmanji problem. Imamo firmu i bavimo se veb-dizajnom i teško je naći klijente i posao u današnje vrijeme. Trudili smo se koliko smo mogli, ali posla nema uvijek, a samim tim ni dovoljno novca za sve potrebe. Nasilje je počelo otkad sam se porodila, a onda je bilo sve učestalije. Više puta je obećavao da neće više da me tuče, kao i da se ne sjeća da je to radio. Međutim, to se ponavljalo“, dodaje Dragićevićeva.

Zlostavljanja je posmatrala i njihova ćerkica.

„Sramota me je i da pričam šta je sve radio. Dešavalo se da me udari čekićem po glavi, puno puta sam krvarila. Onda čekić da našoj ćerkici, pa je savjetuje da me i ona udari. Međutim, kada je jednom kazala: "Tata, nemoj više da biješ mamu", kao da me je nešto trglo i riješila sam da više ne ćutim“, dodaje ona.

Sumnju da Dragana trpi nasilje svog supruga prijavili su Centru za socijalni rad njeni roditelji. Dragana je tek u drugom kontaktu sa socijalnim radnicima priznala da je žrtva muža. Obaviješteni su policija i tužilaštvo. Nenad je priveden zbog sumnje da je izvršio nasilje u porodici i određen mu je jednomjesečni pritvor.

Lažna poruka na Fejsbuku

Nenad je i poslije prve posete radnika Centra za socijalni rad primorao Draganu da na svom Fejsbuk profilu napiše kako se čudi ko je mogao da ispriča takve laži o nasilju u porodici i pozove radnike Centra. Ubrzo je taj post bio i izbrisan.

blic.rs

Portal Analitika