Zabava

Evo kada su žene sklonije zavođenju i varanju

Hormoni imaju ogroman utjecaj na ponašanje žene. Zavisno od toga u kojem je dijelu ciklusa žena će se osjećati ili privlačnije ili tužnije, zbog čega će biti sklonija i varanju i trošenju.
Evo kada su žene  sklonije zavođenju i varanju
Portal AnalitikaIzvor

Bez obzira koliko vam PMS išao na živce, bilo da ste muškarac ili žena, jedno je sada sigurno - žene su u ovom periodu pametnije, otkrili su naučnici.

„Nakon ovulacije žene su racionalnije i bolje se kontrolišu, ali potom ulaze u drugu fazu, neposredno prije menstruacije kada postaju impulsivne i lako ih je iziritirati - objasnila je pihološkinja Karen Pine sa Sveučilišta Hertfordshire za Daily Mail.

Tijekom ovulacije žene se osjećaju najpoželjnije i žele pokazati da su one ljepše i bolje od ostalih. Zato nije neuobičajeno kada potroše silne novce na skupu torbicu, odjeću ili nakit upravo u tom periodu. One se tako evolucijski žele istaknuti i rade to potpuno nesvjesno, odnosno, to je rezultat djelovanja hormona. U tom periodu su dvostruko sklonije i aferama i preljubima.

Tokom ovulacije žene jedu i do 500 kalorija više na dan. Stručnjaci vjeruju da je uzrok tome činjenica da se tijelo priprema za moguću trudnoću i želi pohraniti što više masti.

 U drugom dijelu ciklusa, nakon što ovulacija prođe, predanije su svojim romantičnim partnerima.

Tada raste i nivo progesterona zbog čega postaju zbunjenije, teže pronalaze riječi i oštrina im se smanjuje. Za taj period karakteristične su i promjene raspoloženja. U ovom periodu takođe mogu trošiti više jer šoping pomaže da se nose s intenzivnim emocijama.  Žene u pravilu češće odlaze u šoping kada su pod stresom ili u depresiji jer ih to uveseljava.

Nakon što menstruacija nastupi, mnogo žena susreće se s boli, različite jačine. Kod žena koje su imale jake bolove i grčeve uočene su i promjene na mozgu. Kod nekih su se doslovno dijelovi mozga sužavali, a drugi povećavali, neki čak i trajno, objavljeno je istraživanje naučnika s Taiwana u časopisu Neurology.

Portal Analitika