Politika

BS: Nastavljamo pregovore nakon što Vujanović predloži mandatara

Predstavnici Bosnjacke stranke i DPS započeli su zvanične razgovore u kojima su izložena početna polazišta o formiranju skupštinske većine i principima funkcionisanja izvrsne vlasti, saopšteno je iz Bošnjačke stranke.
BS: Nastavljamo pregovore nakon što Vujanović predloži mandatara
Portal AnalitikaIzvor

  “Zajednicki je dogovoreno da se razgovori nastave nakon sto predsjednik države zvanicno predloži mandatara za formiranje buduće Vlade”, saopšteno je iz BS.

U razgovorima koji su održani u sjedištu DPS, učestvovali su u ime DPS - zamjenik  predsjednika i kandidat za mandatara: Duško Marković,  i članovi predsjedništva Milutin Simović i Mevludin Nuhodzić. Bošnjačku stranku su predstavljali : predsjednik Rafet Husović, potpredsjednik Osman Nurković i politički direktor Suljo Mustafić.

Ocijenjeno  je da je u proteklom periodu kroz saradnju u zakonskoj i izvrsnoj vlasti, uprkos brojnim izazovima, postignuti dobri rezultati  u ostvarivanju ključnih prioriteta u državnoj politici Crne Gore.

“Konstatovano je zajedničko opredjeljenje ka daljem izgrađivanju multietničkog sklada i očuvanju ukupne stabilnosti, te potreba većeg stepena ostvarivanja manjinskih prava i djelotvornijem učešću u institucijama državne i lokalnih vlasti. Predstavnici Bosnjacke stranke ukazali su da je, kroz zajedničku Platformu partija manjinskih naroda, iskazan značajan broj programskih prioriteta koji se tiču potrebe ubrzanja regionalnog razvoja, većih ulaganja i boljeg budžetskog pozicioniranja sredina u kojima zive manjinski narodi, kao i unaprijedjenja srazmjerne zastupljenosti”, saopšteno je iz BS.

Portal Analitika