Crna hronika

Veze ubijenog Labana sa kriminalnim grupama: Čekaju se podaci iz Srbije i skandinavskih zemalja

Policija traga za ubicama Ivana Labana (29) iz Plava, koji je likvidiran u ponedjeljak oko 20 sati iz zasjede u neposrednoj blizini Sportskog centra Topolica u Baru. Prema saznanjima Pobjede, policija provjerava kontakte Labana sa pojedinim osobama iz kriminalnog miljea, jer vjeruje da je u likvidaciji ključna bila logistika.
Veze ubijenog Labana sa kriminalnim grupama: Čekaju se podaci iz Srbije i skandinavskih zemalja
Portal AnalitikaIzvor

Činjenica da je Laban u Bar stigao u 17 sati, a da je ubijen tri sata kasnije, istražitelje navodi na zaključak da je ubicama neko poslao poruku da ga čekaju. Laban je bio član grupe „Pink Panter“ i posljednjih mjeseci bio je u Srbiji, što je dovoljan motiv da crnogorska policija od kolega iz Srbije zatraži informacije  koje bi im mogle pomoći u rasvjetljavanju zločina. Policija ima saznanja da se Laban bavio sumnjivim poslovima u Danskoj, Švedskoj i Norveškoj.

Ubijen je dok je bio za upravljačem automobila ,,citroen C4“. Sa njim je bila njegova djevojka iz Bara, koja nije povrijeđena. Laban je sa djevojkom gledao košarkašku utakmicu Mornar - Crvena zvezda. Ubijen je samo nekoliko minuta poslije završetka utakmice. Ubice na motociklu su im prišle i pucale u njega.  Laban je, prema operativnim saznanjima policije, bio bezbjednosno interesantna osoba, čije se ime dovodilo u vezu sa raznim krivičnim djelima. Pominje se u optužnicama za pljačke, zbog čega je izdržavao zatvorsku kaznu u Njemačkoj. U posljednje vrijeme, prema saznanjima Pobjede, Laban je došao u sukob sa jednom barskom kriminalnom grupom.

Tužiteljka Suzana Milić kazala je da svjedoka ubistva nema kao i da Labanova djevojka, koja je bila sa njim u automobilu, tužilaštvu nije bila od pomoći.

“ Ona je bila, ali nije ništa vidjela”, rekla je tužiteljka Milić.

Pobjeda

Portal Analitika