Politika

LP: Mi smo utočište svim slobodnim građanima

Liberalna partija obilježila je sinoć 26 godina liberalizma i 12 godina osnivanja partije.
LP: Mi smo utočište svim slobodnim građanima
Portal AnalitikaIzvor

''Biti liberal uvijek je značilo biti slobodan čovjek, i mi smo to pokazali i pokazivali uvijek svojim primjerom i usmjeravali crnogorsko društvo na puteve napretka, boljitka i sjutrašnjice koja pripada svima nama u slobodnom društvu komotnom za sve'', rekao je lider LP Andrija Popović. 

Kako navode potonja odluka građana iskazana na parlamentarnim izborima 16. oktobra dokazala im je i pokazala da su na dobrom putu.

''Nakon jednog vijeka lutanja, istorijskih zabluda i stranputica, ova generacija izvela je Crnu Goru na svijetlost, mi liberali smo 1990. godine upalili luču slobode, ona je 21. maja 2006. obasjala čitavu Crnu Goru a u godini pred nama, samo deceniju kasnije, vječni plamen slobode i stabilnosti postavićemo na čvrste temelje koje više niko i nikada neće ugroziti. Crna Gora, koja je de fakto već članica NATO saveza, ovaj proces okončaće sa novom Vladom i starom proevropskom većinom u narednim mjesecima, godine pred nama u mandatu nove Vlade donijeće nam i status države članice Evropske Unije. Konačno, imaćemo situaciji u kojoj će svi morati da se bave suštinom ekonomije, novih radnih mjesta i jačanja kvaliteta obrazovanja. Insistiraćemo da nova Vlada nastavi svoj put na takvim temeljima, kazao je Popović.

Oni navode da su svojim radom podsjetili sve u Crnoj Gori na ono što bi trebalo biti suština javnog djelovanja i politike, da mi svi služe građanima i njihovom najboljem interesu.

Portparol LP Borančić prenio je čestitke i poruke podrške od predsjednika Liberalne internacionale i ALDE saveza evropskih liberala ali i predsjednika države i brojnih međunarodnih i domaćih funkcionera.

Portal Analitika