Region

Šarićev "jatak" oslobođen optužbi za malverzacije

Mihailo Grujić, vlasnik i direktor firme "Finam skin" iz Beočina, koji je bio okrivljen da je učestvovao u finansijskim malverzacijama zajedno sa Zoranom Ćopićem - ortakom narko bosa Darka Šarića - pravosnažno je oslobođen pred Apelacionim sudom u Beogradu.
Šarićev "jatak" oslobođen optužbi za malverzacije
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Naime, Apelacioni sud je potvrdio presudu Specijalnog suda od 14. aprila 2016. godine kojom je Grujić oslobođen od optužbe da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja odgovornog lica, u pomaganju.

Optužnicom Tužioca za organizovani kriminal Grujiću je stavljeno na teret da je u periodu od 11. avgusta 2006. godine do 27. februara 2008. godine, kao odgovorno lice - osnivač, direktor i zastupnik privrednog društva „Finam Skin“, pomogao pravnosnažno osuđenom Zoranu Ćopiću u izvršenju krivičnog djela zloupotreba položaja odgovornog lica, na taj način što je, stavljajući na raspolaganje svoju firmu i njen poslovni račun stvorio uslove da Ćopić svog preduzeća plati Agenciji za privatizaciju deo kupoprodajne cijene za DPP „Mitrosrem“ i time Konzorcijumu pribavi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 736.000.000 dinara.

Na ovu presudu žalilo se tužilaštvo za organizovani kriminal, ali je Apelacioni sud žalbu odbio.

Apelacioni sud je ranije oborio presudud Višeg suda u kojoj je Grujić proglašen krivim i osuđen na tri godine zatvora.

Blic.rs

Portal Analitika