Crna hronika

Uhapšen Đ.J. (21) zbog posjedovanja skanka vrijednog 900.000 eura

Službenici Uprave policija MUP-a, prekinuli su još jedan lanac krijumčarenja skanka i zaplijenili oko 300 kilograma, čija se vrijednost na narkotržištu Zapadne Evrope, procjenjuje na 900.000 eura, saopšteno je iz UP.
Uhapšen Đ.J. (21) zbog posjedovanja skanka vrijednog 900.000 eura
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici Odsjeka za borbu protiv droge, Sektora kriminalističke policije, su juče, preduzimajući višemjesečne aktivnosti u cilju suzbijanja krijumčarenja i stavljanja u promet opojnih droga na području Podgorice i šire, raspolažući operativnim saznanjima da se Đ.J. (21) iz Podgorice u dužem periodu bavi nabavkom i stavljanjem u promet većih količina opojne droge marihuana tipa skank koju nabavlja na području Republike Albanije i preko teritorije  Crne Gore je dalje krijumčari prema zemljama Zapadne Evrope, u naselju Stari aerodrom u Podgorici zaustavili vozilo „VW Golf III“, podgoričkih registarskih oznaka, kojim je upravljalo ovo lice. 

skankpg-2

''Đ.J. se, primjetivši policijske službenike, dao u bjekstvo ali je sustignut i lišen slobode. Prilikom pregleda u vozilu je pronađen veći broj putnih torbi, PVC džakova i veći broj pakovanja u rasutom stanju za koje se posumnjalo da sadrže skank. Lice je dovedeno u prostorije CB Podgorica, a detaljnim pregledom vozila utvrđeno je da se u njemu nalazi devet većih putnih torbi crne boje i tri jutana džaka, sa sadržinom od ukupno 204 veća pakovanja u kojima se nalazila opojna droga marihuana tipa skank, bruto mase oko 300 kg. Od Đ.J. su oduzeta i dva mobilna telefona kao i navedeno vozilo koje je korišteno u vršenju krivičnog djela'', ističe se u saopštenju UP.

Osumnjičeni Đ.J. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Skank će biti upućen Forenzičkom centru radi vještačenja.

Ovo je 670. zaplena droge od početka 2016. godine. Policijski službenici su od početka ove godine zaplijenili oko 1.400 kilograma opojnih droga od čega najviše skanka – oko 1.330 kilograma.   

Portal Analitika