Fudbal

Miroslav Klose objavio kraj legendarne karijere!

Legendarni njemački napadač reprezentativac rodom iz Poljske Miroslav Klose odlučio je da završi fudbalsku karijeru u 38. godini i posveti se trenerskom poslu.
Miroslav Klose objavio kraj legendarne karijere!
Portal AnalitikaIzvor

Najbolji njemački strijelac svih vremena seniorsku karijeru je započeo u nižerazrednom Homburgu, a pažnju na sebe na velikoj sceni skrenuo je u dresu Kajzerslauterna i Verdera iz Bremena, poslije čega je prešao u minhenski Bajern. Iako je dao veliki broj golova na klupskom nivou, posebno nadahnuće uvijek je imao u dresu sa nacionalnim grbom.

Za Pancere je postigao 71 gol, od čega 16 na svjetskim prvenstvima, što je takođe rekordan učinak. Sa Njemačkom je osvojio Mundijal 2014. godine u Brazilu.

Posljednji klub u kojem je nastupao bio je rimski Lacio. Ugovor sa Nebeskoplavima istekao mu je ljetos, a proteklih neđelja se pominjao kao moguća zamjena za povrijeđenog Arkadijuša Milika u Napoliju. Ipak, odlučio je da kaže zbogom profesionalnoj karijeri.

Klose će učiti trenerski zanat pri Fudbalskom savezu Njemačke, a Bild piše da će postati i jedan od saradnika Joakima Leva na klupi nacionalnog tima.

Portal Analitika