Društvo

Sjutra prezentacija Lutrije za zeleni karton

Prezentaciju programa Lutrije za zeleni karton 2018 održaće konzulka u Ambasadi SAD-a u Crnoj Gori, April Hayne, najavljeno je iz Ambasade SAD.
Sjutra prezentacija Lutrije za zeleni karton
Portal AnalitikaIzvor

Lutrija za zeleni karton je program Stejt dipartmenta koji privlači milione ljudi širom svijeta u potrazi za boljim životom u Sjedinjenim Državama. Američka vlada svake godine na lutriji izvlači imena 50 hiljada stranih državljana koji kao nagradu dobijaju stalnu dozvolu boravka, poznatiju kao zeleni karton. 

"Godišnjim DV lutrijskim programom za useljenje upravlja Stejt dipartment na osnovu sekcije 203(c) zakona o imigraciji (INA) koji dozvoljava kategoriji useljenika pod nazivom “diversity useljinici” koji potiču iz zemalja sa istorijski niskom stopom useljenja u SAD da učestvuju u programu.   

Učešće u programu je besplatno.  Učesnici koji budu izabrani (“selectees”) moraju zadovoljiti jednostavne ali stroge uslove kvalifikacije diversity vize.  Kompjuter će metodom slučajnog izbora izdvojiti odrđeni broj dobitnika. Diversity vize se dodjeljuju po principu šest geografskih regiona I niti jedna zemlja ne može dobiti više od sedam odsto ukupnog broja DV viza dostupnih za jednu godinu.  

Stejt dipartment sprovodi DV-2018 program u potpunosti elektronski, uključujući I elektronsku prijavu.  Zvanična internet stranica za prijavu E-DV programa je dvlottery.state.gov", navodi se na sajtu Ambasade SAD. 

Portal Analitika