Politika

Vlado Dedović podnio ostavku

Član Državne izbore komisije Vlado Dedović, podnio je jutros ostavku na tu funkciju, saznaje Portal Analitika.
Vlado Dedović podnio ostavku
Portal AnalitikaIzvor

Dedović, koji je po opštim procjenama NVO sektora, posao člana Komisije obavio veoma profesionalno, dobio je posao u Savjetu Evrope.

Nekoliko dana prije izbora, Dedović je članovima DIK-a najavio da će podnijeti ostavku, čim se izbori završe. Dedovića su žestoko kritikovale opozicione partije tokom utvrđivanja preliminarnih rezultata izbora.

Dedović je rođen 10.08.1983 godine u Podgorici, gdje je završio osnovnu školu i Gimnaziju „Slobodan Škerović“.

Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore tokom 2007. godine. Magistrirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2009. godine. Student je doktorskih studija na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore. U toku akademskog angažmana, radio je kao saradnik u nastavi na građansko-pravnoj katedri na Pravnom fakultetu Univerizteta Crne Gore i na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore (predmet: Pravo za ekonomiste).  

Direktor je pravnog odjeljenja u CEMI-ju. U oktobru 2014. godine imenovan je za člana Državne izborne komisije Crne Gore. Član je Radne grupe za poglavlje 24 u procesu pregovora Crne Gore i Evropske unije.

Kao predstavnik CeMI- ja bio je član Radne grupe za izgradnju povjerenja u izborni proces i Radne grupe za izradu Strategije reforme pravosuđa 2014-2018, kao i međuresorske radne grupe za izradu Akcionog plana za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala za period 2013- 2014.

Na predsjedničkim i lokalnim izborima 2008. godine, parlamentarnim izborima 2009. godine i vanrednim parlamentarnim izborima 2012. godine, bio je koordinator CeMI-jevog građanskog nadgledanja izbora. Koordinirao je  realizaciju projekata u oblasti praćenja reforme pravosuđa. Autor je više studija, analiza i izvještaja. 

P.Z.

Portal Analitika