Politika

SASTANAK OPOZICIJE: Razmatraju bojkot parlamenta?

Opozicione snage na današnjem sastanku raspravljaće o bojkotu konstitutivne sjednice Skupštine Crne Gore, jer bi to mogao biti odgovor na izbornu krađu i pritiske na članove Državne izborne komisije (DIK) da proglase konačne rezultate izbora, piše Dan.
SASTANAK OPOZICIJE: Razmatraju bojkot parlamenta?
Portal AnalitikaIzvor

Prema saznanjima tog lista iz opozicije, danas u 13 časova trebalo bi da bude održan sastanak opozicionih predstavnika, a između ostalog, tema je konstitutivna sjednica parlamenta u svjetlu svih dešavanja poslednjih dana, zaključno sa sjednicom DIK-a na kojoj su proglašeni rezultati parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 16. oktobra.

Iz SNP-a je nezvanično Dana rečeno da bi učestvovanje na sjednici bilo suprotno svim dosadašnjim zahtjevima opozicije.

Funkcioner Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je Danu da se zalaže za bojkot parlamenta kao odgovor na krađu izbora, a, slično razmišljaju i u Demokratskoj Crnoj Gori, DF-u i SDP-u, mada bi više detalja trebalo da bude poznato nakon današnjeg sastanka.

Konačni rezultati izbora objavljeni su juče u Službenom listu, pa sada postoji rok od 15 dana da se zakaže konstitutivna sjednica parlamenta. Sadašnji šef Skupštine kratko je medijima potvrdio da će zakazati sjednicu, kojoj bi trebalo da predsjedava najstariji poslanik.

Dan

Portal Analitika