Crna hronika

Đuhić će odgovarati prekršajno zbog 7,5 grama kokaina

Podgoričanka Ema Đuhić, koju je policija uhapsila ljetos u Tivtu zbog posjedovanja 7,5 grama kokaina, sakrivenih u njenom dodnjem vešu, odlukom Višeg tužilaštva u Podgorici neće odgovarati kirivično za posjedovanje droge, jer je ovo tužilaštvo procijenilo da se radi o količini koja je namijenjena za ličnu upotrebu, sazanju Dnevne novine. Predmet je proslijeđen Prekršajnom sudu u Podgorici koji će odlučivati da li će i koliko Đuhić biti kažnjena zbog posjedovanja ove količine kokaina.
Đuhić će odgovarati prekršajno zbog 7,5 grama kokaina
Portal AnalitikaIzvor

Đuhić je uhapšena 17. avgusta ove godine u Portu Montenegru u Tivtu, dok se ukrcavala na jahtu zajedno sa još tri prijateljice, Željkom Rolović iz Kotora, Vanjom Simić iz Loznice i Aleksandrom Radojević iz Beograda, poznate u javnosti po elitnoj prostituciji. Policijska akcija na graničnom prelazu u luci Porto Montenegro izvedena je na osnovu operativnog podatka da djevojke nose drogu. Zajedničkim aktivnostima tivatske i granične policije, one su zaustav-

ljene i detaljno kontrolisane. Kod Đuhić je u donjem vešu pronađeno sedam zamotuljaka sa oko 7,5 grama materije za koju se posumnjalo da se radi o opojnoj drogi kokain.

Iz Višeg tužilaštva za Dnevne novine su saopštili da je tokom izviđaja saslušano više lica u svojstvu svjedoka i izvršena potrebna vještačenja.

"Nakon ovih radnji je ocijenjeno da predmetna droga nije bila namijenjena daljoj prodaji, već za ličnu upotrebu, a koja radnja ne podliježe krivičnoj već prekršajnoj odgovornosti, zbog čega je dana 4. oktobra 2016. godine, ovo tužilaštvo, Sudu za prekršaje u Podgorici podnijelo zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka", navodi se u odgovoru Višeg tužilaštva.

Drakonske kazne za manju količinu

Zanimljivo je, kako navode DN, da je isto tužilaštvo za mnogo manje količine droge, i to marihuane podizalo optužnice zbog kojih su izricane i prilično visoke zatvorske kazne. Tako je, na primjer, Rožajac Amar Skenderović (25) nedavno osuđen na sedam mjeseci zatvora nakon što je policija u kuću u kojoj je živio pronašla 6,98 grama skanka. Na nešto blažu kaznu, odnosno šest mjeseci robije nedavno je osuđen Bjelopoljac Jasmin Brčvak (23) kod kojeg je policija prilikom pretresa u zadnjem džepu njegovih farmerki pronašla 5,62 grama marihuane. Za razliku od njih Nikšićanin Dejan Hokić (25) osuđen je na kaznu zatvora od čak četrnaest mjeseci zbog posjedovanja dva paketića kokaina, i to od 0,82 grama i 0,61 gram.

Prekršajno odgovarala i ranije

Đuhić je, zajedno sa Rolović, prekršajno odgovarala zbog posjedovanja droge i u januaru ove godine. Njih dvije uhapšene su 19. januara u Budvi, nakon što je policija kod Đuhićeve pronašla oko 13 grama marihuane, a kod Rolovićeve "predmet sa tragovima praškaste materije". Budvanski inspektori pustili su na slobodu nakon što se tužilac izjasnio da nema elemenata krivičnog djela.

Đuhić je i ranije dovođena u vezu sa poslom organizovane prostitucije kojim se bavi Rolović. Naime, ona je saslušana u okviru istrage koja je vođena protiv Rolović, osumnjičene za organizovanje prostitucije. Kotoranka, Željka Rolović, poznatija kao Madam, uhapšena je u avgustu prošle godine u okviru policijske akcije "Lutka", zbog sumnje da je počinila krivično djelo posredovanje u vršenju prostitucije. Ona je, međutim, postigla sporazum o priznanju krivice sa kotorskim tužilaštvom, tako da se "izvukla" samo sa novčanom kaznom od 2.500 eura.

Izvor: Dnevne novine

Portal Analitika