Društvo

Rahima Avdić i njena djeca više se ne boje zime

Samohrana Rahima Avdić koja podiže četvoro djece posredstvom Centra za međunarodnu saradnju i dijasporu ima bolje uslove za život. Prema riječima Fahrete Husović, šefice Centra, inicijativu je pokrenuo Ramiz Luboder nakon što se uvjerio u kakvim uslovima je živjela ta porodica.
Rahima Avdić i njena djeca više se ne boje zime
Portal AnalitikaIzvor

- Saznavši za naše humanitarne aktivnosti i dobru saradnju sa dijasporom, Luboder nam se obratio da pomognemo Rahimi Avdić. Konkretno, pored loše materijalne situacije, kuća u kojoj borave bila je u jako lošem stanju jer je krov prokišnjavao, plafon i podovi su oštećeni, namještaj dotrajao...

Apel se odnosio na novčanu pomoć za obnavljanje kuće, kako bi im se prije zime obezbijedio topliji, funkcionalniji, uređeniji i komforniji dom. Centar se odazvao, oslonivši se, po ko zna koji put, na dijasporu, animirajući ih da pomognu nekoj siromašnoj porodici u ovoj opštini - rekla je Husović.

Ona je kazala da su uspjeli da prikupe dovoljno novca za sanaciju kuće i nabavku namještaja, tako da je porodica Avdić, dobila pristojne uslove za život. Saniran je krov, urađena kvalitetna izolacija, postavljen pod, urađeno kupatilo, kuhinja...

- Jedan od donatora je želio da ostane anoniman, drugi je Elvedin Ćorović, porijeklom iz Peći, kao i već poznati donator u svim sličnim situacijama Rožajac Esad Murić. On, kao i Ćorović, živi i radi u Švajcarskoj - kazala je Husović. Ona se u ime porodice Avdić i Centra za međunarodnu saradnju i dijasporu, zahvalila na razumijevanju i pomoći svim humanim ljudima koji prepoznaju važnost da se pomogne siromašnim porodicama kojima je pomoć prijeko potrebna.

Pobjeda

Portal Analitika