Politika

Ujedinjeno Kraljevstvo ratifikovalo članstvo Crne Gore u NATO

Ambasador Viting se susreo sa premijerom Milom Đukanovićem danas u Podgorici i tom prilikom uručio pismo britanskog ministra vanjskih poslova, gospodina Borisa Džonsona u vezi sa pristupanjem Crne Gore NATO-u.
Ujedinjeno Kraljevstvo ratifikovalo članstvo Crne Gore u NATO
Portal AnalitikaIzvor

Sastanku je prisustvovao i britanski vojni ataše, pukovnik Sajmon Ficgibon.

U njegovom pismu, ministar Boris Džonson je obavijestio premijera Đukanovića da je Ujedinjeno Kraljevstvo završilo proces ratifikacije pristupanja Crne Gore NATO-u i da se Ujedinjeno Kraljevstvo raduje Crnoj Gori kao 29. NATO savezniku u 2017. godini.

Ministar Džonson je takođe naglasio da je Ujedinjeno Kraljevstvo veoma zainteresovano da dalje jača bilateralnu saradnju sa Crnom Gorom, posebno u oblastima reforme vladavine prava, borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije i jačanja institucionalnih kapaciteta.

Na sastanku je takođe bilo riječi i o drugim oblastima u kojima dvije zemlje već efikasno sarađuju, sa još boljim izgledima u budućnosti.

''Zadovoljan sam što je Ujedinjeno Kraljevstvo ratifikovalo pristupanje Crne Gore NATO-u i veoma sam zainteresovan da pomognem jačanju praktične saradnje u ključnim oblastima koje se navode u pismu ministra Džonsona'', kazao je Viting.

 

Portal Analitika