Društvo

Zaposleni u Ambasadi NR Kine posjetili ulcinjsku Solanu

Predstavnici Ambasade NR Kine su, nakon što su donirali opremu Nacionalnim parkovima koja će biti korišćena u svrhu zaštite prostora naših parkova, iskazalii želju da posjete jedno od područja na kojima će se ova oprema primjenjivati, posebno se interesujući za biodiverzitet Ulcinjske solane.
Zaposleni u Ambasadi NR Kine posjetili ulcinjsku Solanu
Portal AnalitikaIzvor

Tim povodom, predstavnici NPCG su ugostili zaposlene u Ambasdi NR Kine koji su sa svojim porodicama, u subotu, 29.10.2016 godine posjetili Ulcinjsku solanu. Direktorica Nacionalnih parkova Crne Gore Azra Vuković je prezentovala aktivnosti koje NP sprovode na ovom prostoru kao zakupci ulcinjske Solane već drugu godinu zaredom.

Predstavnike Ambasade je posebno interesovao biodiverzitet, sa posebnim naglasnom na ptice Solane, o čemu im je više informacija dala ornitolog NPCG Nela Vešović Dubak.
 
U toku posjete, predstavnici NPCG i Ambasade NR Kine su razgovarali o daljoj saradnji i podršci koju ova ambasada može pružiti Nacionalnim parkovima u smislu razmjene iskustava, ali i drugih vidova podrške. 

Nacionalni parkovi Crne Gore upravljaju ulcinjskom Solanom već drugu godinu zaredom, nakon što je u avgustu 2016. produžen Ugovor o jednogodišnjem zakupu cjelokupne imovine privrednog društva AD Solana „Bajo Sekulić“.

Portal Analitika